ensmakebitSöndag. Höst. Dagens projekt: att uppdatera barnens vinterklädsgarderob. På bloggen är det dags för En smakebit på søndag. Det är Mari på Flukten fra virkeligheten som troget låter oss dela med oss av smakbitar från böckerna vi läser. Veckans bidrag hittar ni här.

Jag kör deckartema i oktober och satsar främst på de fantastiska deckarförfattare som kommer att besöka oss på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall.

Deckarfestivalen_loggo_blogg_980pxJag har läst Johan Theorin senaste och Denise Rudbergs senaste. Nu har turen kommit till författaren Annika Sjögren. Till ”vardags” arbetar hon som lärare i Härnösand. I sitt författarskap har hon gett ut fyra kriminalromaner. Allt vad marken gömmer är den fjärde (fristående) som kom ut 2012.

Jag har bara precis börjat på boken så jag vet inte mer än vad som står på baksidan. Det kan ni läsa här. Den beskrivs som en ”tät, psykologisk thriller om vad som händer när livslögner uppdagas och minnen av svåra trauman vaknar till liv”.

Smakbiten kommer från sid 9:

I själva verket var det två minnesbilder som förmodligen hängde ihop. Kanske hade allt-vad-marken-gommer (1)det gått flera dagar eller veckor emellan. Kanske var de helt utan samband. Men med åren hade han blivit allt mer övertygad om att han hade bevittnat ett brott. Och det som överhuvudtaget fått honom att långt senare tänka i de banorna var när han i slutet av sjuttiotalet, nyss arton år fyllda, hade hört talas om något liknande. Då hade han trott att den sortens handlingar hörde gångna tider till. Efteråt hade han grubblat åtskilligt över vad som hade hänt den där sommarn när han bott ensam med sin mormor i huset på landet utanför Härnösand.