toptentuesdayI veckans Top Ten Tuesday så har The Broke and the Bookish temat: Top Ten Books I Would Love To See As A Movie/TV Show (set in a perfect world…in which movies don’t butcher the books we love.

Man skulle ju kunna säga som så att den där parentesen är vääääldigt viktig! För böckerna jag listar nedan vill jag verkligen inte se förstörda av någon filmmakare. Men däremot filmatiserade. Ja, ni fattar skillnaden! Då finns det ju oändligt många alternativ!

1. Belinda Bauers böcker. Ja, vilken som helst av dem faktiskt. Men det kanske är bra att börja från början med Blacklands.

2. Sharp Objects av Gillian Flynn. Jag gillar hennes böcker men just den här tror jag skulle passa utmärkt för en filmatisering.

3. S J Boltons serie om Lacey Flint. Nu ser du mig är den första.

4. Little Bee av Chris Cleave. Tydligen har Nicole Kidman redan köpt rättigheterna och tänker sig att spela Sarah. Nja…

5. Hans-Olov Öbergs serie, som börjar med Djävulens tonsteg. Med rätt tidskänsla så kunde det bli en hit!

6. Torbjörn Flygts böcker om Johan Kraft. I synnerhet Underdog.

7. Artighetsreglerna av Amor Towles. Jag gillade inte alls boken men med rätt atmosfär och tidskänsla så tror jag det skulle kunna bli en bra film.

8. De sex misstänkta av Vikas Swarup har allt som krävs för en bra film. Redan för flera år sedan läste jag om det på nätet, och kanske det är på gång?

9. Engelsforstrilogin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren med Cirkeln först ut. De började ju planera filmning men körde fast. Men här kan man läsa att filmen förväntas har premiär 2015.

10. Kristina Ohlssons serie med Askungar som första. Det kryllar ju av filmatiseringar av svenska deckare. Tänk om den kunde göras riktigt bra?

Backmans böcker då? Jodå, jag tänkte ta med dem. Men ändå. Jag är inte redo att någon ska påverka min bild av Ove och Elsa. Än.