ensmakebitEfter en otroligt stressig vecka, i synnerhet på jobbet, så har det varit riktigt skönt med en ”oplanerad” helg, med promenader, fika och läsning. I dag borde vi ägna oss åt inhandling av kläder till sonen som växt en massa den här sommaren, mathandling och en del annat smått och gott. I lugn takt. Fast med vädret som är känns soffan och boken mer lockande.

Söndag på bloggen innebär En smakebit på söndag där vi delar med oss av en smakbit av boken vi läser just nu. Det är den norska bloggen Flukten fra virkeligheten som arrangerar det hela och veckans inlägg hittar ni här.

När det i måndags dök upp två efterlängtade böcker i posten, från två generösa förlag så blev jag förstås jättelycklig. Jag plöjde Min mormor hälsar och säger förlåt på några dagar och ärligt talat så drabbades jag en stund efter det av en ”book hangover”. Men nu har jag hämtat mig och börjat läsa nästa bok. Det är Odödlig av S J Bolton, som har recensionsdatum 15 september. Det är den tredje delen i serien om Lacey Flint, på engelska heter den Like This, For Ever. På baksidan kan man läsa att någon mördar unga pojkar, och att poliserna Dana Tulloch och Mark Joesbury är på jakt efter mördaren. Egentligen borde inte Lacey Flint ha något med det att göra…

Smakbiten kommer från sid 15:ododlig

Någon iakttog honom. Barney visste alltid när det skedde. Han fick en känsla – inte en fysisk sådan, inte som någon stickande känsla mellan skulderbladen, eller som om något iskallt brände till i nacken, utan bara en överväldigande känsla av någon annans närvaro. Någon vars uppmärksamhet var riktad mot honom.