En smakebit på søndag – Krigarhjärta

ensmakebitDen här veckan har varit minst sagt intensiv. Jobbet är i full gång med en full möteskalender och stress, skolorna har börjat och så avrundade vi med 11-årsdag med lek och skoj. Kompisarna övernattade och är fortfarande på plats.

På bloggen är söndag En smakebit på søndag i regi av bloggen Flukten fra virkeligheten där vi bjuder på smakbitar från böckerna vi läser. Efter en riktig läs-sommar så har det varit lite av en chock att inse hur lite lästid man har nu. Det känns som om jag hållit på en hel evighet med boken jag läser nu. Helt enkelt för jag gjort så mycket annat. Boken heter Krigarhjärta och författaren är Henrik Larsson. Boken är den första i en fantasytrilogi. Det är också den första boken i årets Makeutmaning.

Den handlar om Erik som tagits som fånge och blivit slav i Söderland. Han inser snart att han är annorlunda än de andra. Smakbiten har jag hämtat från sid 23 när nioårige Erik sitter och pratar med krigaren Tolke som fångat honom.

”Du är kvicktänkt, lille Varg”, sade Tolke. ” Du talar som om du vore vuxen redan. Ochkrigarhjärta vårt språk verkar du inte ha några problem med. Vad är ditt riktiga namn?”
”Erik”, svarade jag. Mer visste jag inte. Om jag någonsin hört mitt släktnamn nämnas så kunde jag inte komma ihåg det.
”Erik…” Tolke lät orden dö ut i natten. Det lät som om han tvekade på om han skulle fortsätta eller inte. När han gjorde det var hans röst inte mycket mer än en viskning. ”Nå, Erik, lyssna nu noga på vad jag har att säga. Ditt liv kan hänga på det.

28 kommentarer

  1. Høres ut som en veldig travel uke du har hatt, det er godt når hverdagen begynner igjen men det er tøft før man kommer inn i de faste rutinene igjen, Leser ikke mye fantasy men denne vil jeg notere meg. Tusen takk for smakebiten:)

    Gilla

  2. Jeg er alltid interessert i tips om nye fantasybøker, men disse ser ikke ut til å være oversatt. Da havner de på listen over bøker jeg skal kjøpe neste gang jeg er i Sverige 🙂 Ha en fin dag!

    Gilla

  3. Herlig å ha det litt travelt!:) Virker som en spennende fantasy bok du har funnet deg. Hadde ikke hørt om den før. Takk for smakebiten og ha en herlig mandag!:)

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.