toptentuesdayI veckans Top Ten Tuesday har The Broke and the Bookish valt temat: Top Ten Things That Make Your Life As A Reader/Book Blogger Easier (maybe it’s Goodreads or your library or different resourcers etc. etc.)

Ok – här kommer listan. Den är helt ”det första jag kommer att tänka på” och när jag läser hos andra den här veckan kommer jag säkert att säga ”ja, just det!”. Först började jag listan med 1. Böcker, men det kändes lite väl enkelt 😉

1. WordPress. Utan fungerande enkla mallar som jag förstår mig på hade det varit svårt. Alla har sina nackdelar, även WordPress, men det är den som funkar bäst för mig.

2. Andra bloggare och deras bloggar. Hade ingen aning om att det fanns så många trevliga och bra bokbloggare. Där hittar jag intressanta böcker, utmaningar, utlottningar, bokcirklar och hundra andra saker att inspireras av.

3. Generösa förlag med trevliga presskontakter. Förlag som hör av sig om man vill ha recensionsexemplar, det lyser upp vilken grå dag som helst. Eller om de bara svarar vänligt på ett mejl.

4. Bokia i Sundsvall, i synnerhet Monica och Lennart. Utan dem hade jag inte läst så många bra böcker (Monicas boksmak är utmärkt och dessutom lik min;-)) och deltagit i så många trevliga events att blogga om (Lennart bangar aldrig för en bra idé).

5. Bookcollector på Collectorz.com. För mig med dåligt minne är det en guldgruva att vi har alla våra böcker där när jag ska svara på enkäter, göra utmaningar, göra läslistor etc.

6. Biblioteket och elib på nätet. När bokhyllorna svämmar över och jag snabbt vill läsa en bok som jag hört gott om, då är det enkelt att beställa den på biblioteket eller tanka ner den från elib.

7. Bokintresserade vänner och familj. Inspirerar mig till inlägg, hjälper mig med utmaningar och diskuterar gärna böcker.

8. Min läsplatta. Inhandlad i våras och nu har jag kommit i gång. Det är verkligen enkelt och lätt att bära med sig plattan och läsa böckerna som jag tankat ner.

9. Min mobil. Med på events så jag kan ta bilder (fast ibland får kameran åka med om det ska vara bättre bilder) och genast mejla dem till mig själv.

10. Min dator där jag har listor på blogginlägg som jag ska skriva, listor på böcker som låter spännande som jag läst om på någon blogg, listor på böcker jag ska läsa osv osv