ensmakebitMed hjälp av en opålitlig internetanknytning från ett hotell i Prag så tänkte jag försöka att som vanligt delta i En smakebit på søndag. Det är den norska bloggen Fllukten fra virkeligheten som håller i det på. Kika in här för veckans bidrag från olika bloggar.

Med på resan har jag flera böcker på läsplattan, och där håller jag på att läsa Systerskap av Katerina Janouch. Men när jag inte vill/kan läsa på plattan så har en vanlig pocket fått följa med också, och jag har börjat på den. Det är Child 44 av Tom Rob Smith, som jag läst om på flera bloggar. Den utspelar sig i Moskva 1953, och huvudpersonen är polisen Leo Demidov.

Smakbiten kommer från sid 65:

Suddenly Leo lost his footing, sliding to the side before tumbling face down into a snow child44drift. Dazed, buried in snow, he rolled onto his back, wondering if he was hurt, whilst staring up at the pale-blue sky. He felt no pain. He got up, brushing the snow off his face and hands, regarding with cool detachment the cuts on his hands. He looked for the figure of Brodsky, expecting to see him disappearing into the edge of the forest. But to his surprise the suspect had also stopped running. He was standing still.