tematrioI veckans tematrio skriver Lyran: Det pratas en hel del i bokbloggosfären om den kommande stora historiska romanen Wolf Hall, och historiskt kan väl vara ett passande tema så här i högsommarvärmen.  Berätta om tre historiska romaner du gärna vill tipsa om.

Nu är jag ingen slukare av historiska romaner, jag tror det har med tålamod att göra… För säkerhets skull så kollar jag runt lite på nätet vad som kan definieras som en historisk roman men tyvärr blir jag inte så mycket klokare av det. Det verkar finnas lite olika åsikter.

1. Svärdet och spiran av Ken Follett ingick i min Makeutmaning förra året. En himla tur var det för det var en riktigt bra bok! Filmatiseringen är inte så pjåkig den heller. Just katedralen som beskrivs i boken existerar inte i verkligheten, men nog kunde den ha gjort det.

2. Vägen mot Bålberget av Therese Söderlind handlar till största delen om de häxbränningar som verkligen ägde rum i Sverige. Okänt för mig i alla fall tills jag läste boken.

3. Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström var det många år sedan jag läste, men jag minns att jag fängslades av Henning och Lotten i 1800-talets Stockholm.