Den här enkäten hittade jag inne hos Monika men jag hade också sett den inne hos C.R.M. Nilsson, Dark Places (som verkar ha ”snott” den från DN) och Fiktiviteter.

Första skivan jag köpte:
Sånt här borde väl vara preskriberat, men min första skiva var en samlingsskiva med dansbandshit där min favoritlåt *host* Jag vill vara din Margareta ingick. Om jag köpte den själv eller inte vet jag faktiskt inte. Därefter borde det ha varit något med Shaun Cassidy eller möjligen Abba eller Bonnie Tyler.

Senast spelade låt:
Hide Your Heart med Robin Beck. Efter att ha sett henne i Nora i somras så är hon min nya favorit…

Första sajten jag kollar när jag vaknar: 
När jag jobbar så blir det oftast jobbets hemsida. Men nu på sommaren då. Jag börjar ofta med att kolla bokbloggen (för att se om jag fått kommentarer), facebook och mejl.

Spel jag spelar mest: 
Den här sommaren definitivt Carcassonne. Ganska ofta Catan också.

VOD-tjänst:
För det mesta SVT-Play som vi också kan se på TVn.

SVT Play-tips: 
Tja, alla serier som vi missat ett avsnitt av brukar vi inhämta via SVT-play, men de ligger ju bara kvar en vecka oftast, eller max en månad, så det blir ju inte så lätt att tipsa… Just nu håller vi koll på Erövraren och Whitechapel.

Favoritradioprogram: 
Jag har oftast Rix-FM på i bakgrunden på jobbet, men det är lätt man tröttnar. På morgonen i bilen så är det lokalradion. På sommaren händer det att jag lyssnar på sommarprat.

Söndagskulturkonsumtion: 
Böcker, tidningar, TV.

Dyraste kulturvana: 
Totalt sett förmodligen böcker, för jag köper flest sådana. Konserter, teater och bio är dyrare men det konsumerar jag mer sällan.

Film jag sett flera gånger:
Är svag för romantiska komedier. Notting Hill har jag sett flera gånger, liksom Sleepless in Seattle, Du har mail, När Harry mötte Sally osv. Dirty Dancing har gått flera gånger;-) Slumdog Millionaire. Med barnen har vi sett Star Wars, Jack Sparrow, Harry Potter och en oääändlig mängd tecknade Disneyfilmer.

Bok jag läst flera gånger: 
Det är så länge sedan jag läste om en bok, tror möjligen jag gjorde det när jag var liten.

Favorittidskrift: 
Vi läser. En och annan Femina slinker ner också.

Konstart som är svårt att relatera till: 
En hel konstart kan jag inte komma på, men inom konststilar så har jag svårt för kubismen. Eller vänta, buskis kanske? Om det nu räknas som konstart…

Konstverk jag skulle vilja äga: 
Lady Jane Grey av Paul Delaroche. Om den inte var så ohyggligt stor då förstås. Den skulle ju inte ens få plats här, och att ha en hel vägg med en bild på en avrättningen är väl egentligen groteskt. Men i sina detaljer SÅ skickligt målad!

Verk som fått mig till att gråta: 
Alltså, det är inte så ofta jag gråter av kultur. Men nog har jag fått tårar i ögonen ibland. Helt oväntat fick jag det av En man som heter Ove.

Favoritsajt: 
Bokbloggar.nu är jag beroende av. Men det finns väldigt många sajter jag är inne på flera gånger om dagen. Mest bokbloggar 🙂