ensmakebitSöndag och slutet på en annorlunda vecka. Barnen åkte själva till sin mormor och var borta några dagar. Underligt tyst blev det här hemma när man kom hem från jobbet. Men nu är hela familjen på plats och igår firade vi bröllopsdag. I fredags så skulle jag börjat min semester men några saker är kvar att fixas på jobbet, så i morgon vid lunchtid så börjar den verkliga semestern!

Söndag är det i alla fall, och nog finns det att göra. Fantastiskt sommarväder har vi. Här på bloggen så blir det En smakebit på søndag i regi av bloggen Flukten fra virkeligheten. Jag bjuder på en smakbit från den boken jag började med i morse. På sommaren måste man väl läsa deckare? I farans riktning heter den och författaren Viveca Sten. Det är den sjätte kriminalromanen i hennes serie om Thomas Andreasson och Nora Linde. Som vanligt utspelas den i Sandhamn. Jag har gillat de tidigare i serien så jag har förhoppningar…

Smakbiten kommer från första kapitlet:

”Jag klarar mig nog” mumlade Jeanette.ifaransriktning
Det susade i öronen när hon sträckte sig efter väskan. 
”Hoppas du får en trevlig julhelg hos oss. Det är julotta i Sandhamns kapell i morgon klockan sju, om du vill gå dit. Det brukar vara väldigt stämningsfullt.”
Äntligen räckte hon över nyckelkortet och Jeanette lyfte upp väskan för att gå. Men hejdade sig.
”Är det bara jag som bor där borta?” sa hon lågt.
”Vänta så ska jag se efter.”
Receptionisten vände sig om mot skärmen så hastigt att tomteluvan gungade till. Hon rynkade pannan innan hon lyfte blicken igen.
”Ja, du är helt ensam där.”