ensmakebitÄntligen har sommaren kommit, veckan har bjudit på riktigt finväder. I Östersund när jag var där i onsdags stod termometern på 27 grader, och här i Sundsvall var det visst 26 då. Härligast var nog ändå min lediga fredag som till stor del tillbringades i den nyinköpta solstolen och i simbassängen på stans utebad. I dag sägs det att det ska regna, men det ska det ju också göra när det är svensk sommar.

På bloggen blir det En smakebit på søndag som bloggen Flukten fra virkeligheten håller i. Veckans smakbitar från en mängd nordiska bloggar hittar du här.

Jag håller på att beta mig igenom en hög av lånade böcker som legat här hemma så länge att jag tror kanske vännerna jag lånat dem av nästan glömt det. En av böckerna är Syskonmakaren av Lisa Jewell (The Making of Us på engelska). Enligt baksidan så handlar den om Lydia, Robyn och Dean som utan att veta om det alla har samma far – en spermadonator.

Jag började på boken i går så smakbiten kommer från början, närmare bestämt sid 12-13.

Hon hade inte kunnat släppa tanken på en annan mans spermier efter det. Resten av syskonmakarendagen gick hon omkring och föreställde sig hur hon låg på en vit brits med benen i byglar, medan säden från en främling fördes in hennes väntande kropps mörker, och hur de ivriga små sakerna kilade upp mot hennes äggs gyllene strålglans. Sedan tänkte hon på Trevors spermier. Fulla spermier, för upptagna av att imponera på varandra för att komma någonvart i dunklet. Hon föreställde sig hur de bröstade upp sig mot varandra: Ska’ru ha en smäll? Va? Dumma spermier. Dumma, lata machospermier.