Bokbloggsjerka 31 maj – 3 juni: Favoritformat på böcker

jerkaFredag. Ledig. Inleder dagen med en hejdundrande huvudvärk så det finns förbättringspotential. En sak som alltid piggar upp är Annikas bokbloggsjerka. Idag frågar hon: Vilket är ditt favoritformat när det gäller böcker? (Observera att ni inte behöver begränsa er till bara till ETT)

Precis som Annika hade jag för några år sedan svarat inbundet. Det är något speciellt lyxigt med det. Men inbundna böcker är också tunga och tar mycket plats i bokhyllan, och då är pocket betydligt lätthanterligare, inte minst om man ska ta med sig boken. Men mest svag är jag nog för storpocket som engelska böcker kommer ut i, eller de danska band som t.ex. Sekwa har på sina böcker.

Jag läste nyligen min första bok på min nyinhandlade läsplatta, och trots att det var en PDF-fil och inte epub-format så var det en förvånansvärd positiv upplevelse. Ingen favorit än, men det kan nog bli.

34 kommentarer

 1. Storpocket med stor text gillar jag, annars är ju fördelen med inbundna att det är större text än pocket. Det blir väldigt skönt att läsa då.

  Gilla

 2. Jag tror att jag kan börja gilla e-böcker men det kommer nog ta tid och inte bli första handsvalet men helt klart ett alternativ. Storpocket gillar jag oxå men det är så sällan svenska böcker är i det formatet :/

  Gilla

 3. Jag håller med angående pocket 🙂 Men jag vet inte om jag någonsin kommer att skaffa en läsplatta. Vi får se. Jag har läst böcker i pdf-format på datorn och det fungerar ganska bra, även om det inte blir mitt nya favoritformat.

  Gilla

 4. Det är svårt det här med format. Ibland har jag lite svårt att läsa pocket, speciellt om det är tjockare böcker, då brukar texten bli minimal.

  Gilla

 5. Pocket är nog min favorit också, i alla fall när det gäller skönlitteratur.
  Men en sak oroar mig,om läsplattan slår igenom totalt, det finns nämligen en stor fördel med tryckta böcker.
  Tänk dig att du blir hembjuden till någon du inte känner. En snabb blick på ryggarna i bokhyllan gör att du snabbt kan skaffa dig en bild av personen, kanske hitta gemensamma intressen, få igång en intressant diskussion. Vad säger en läsplatta egentligen ? Aha han kanske spelar dataspel på den eller ligger det en Strindberg i minnet.

  Gilla

 6. Jag föredrar också paperback. Smidigt, lätt och relativt billigt. Jag har ännu inte lyckats läsa en hel e-bok. Jag tror att en del av läsupplevelsen för min del är att hålla i en bok och bläddra mig framåt bland sidorna av papper.

  Gilla

 7. Jag gillar inbundna i första hand och pocket i andra, men helst varken e-böcker eller talböcker… Danska band har jag inte riktigt koll på vad det är…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.