Tiden går och jag inser att jag faktiskt inte kommit mig för att skriva något om vårt Londonbesök i början av april. Det känns som mycket längre sen dessutom! Jag bad ju om tips i det här inlägget och jag vill tacka alla så mycket. Det var väldigt intressanta tips, men vi fick skära i vad vi planerat att göra. Vi hade väldigt intensiva dagar, och mycket rent generellt som barnen, som aldrig varit i London, ville se (och som vi tyckte de skulle se) så vi hann inte allt vi hade tänkt. Bara all mat och fika tog sin tid;-) Men vi hann med tre olika museer, en tur på Themsen, en promenad längs Whitehall, promenad i Kensington Park, Buckingham Palace, en musikal (A Chorus Line), Afternoon Tea, The Making of Harry Potter och en hel del shopping. Och flera andra saker som jag glömt…

Redan första dagen, på måndagen när vi anlände, hamnade vi på Waterstones vid Piccadilly, ett litet förbesök. Vi fikade där också men det var lite av en besvikelse då hon som serverade påstod att ”everything contains nuts” så sonen och jag fick ta jordgubbsglass. Sen när de andra fick in sitt så såg det inte ut som om det var några nötter i det inte. Det var nog spår av nötter men hon förstod inte skillnaden när jag frågade om det. Böckerna var det däremot inget att klaga på.

Så här såg det ut på hyllan med rekommenderade böcker. Både Camilla Läckberg och Alexander Söderberg.

025

En bok, som inte är en deckare men som syntes i flera bokhandlar var Jonas Jonassons bok:

026

På avdelningen för crime på Waterstone så hade de ett helt bord med skandinaviska deckare:

029

På torsdagen kom vi tillbaka och tillbringade rejält med tid där och kom ut med en hel del böcker… Då kollade jag också efter S J Boltons böcker efter att ha sett den här skylten nedan. Det visade sig att ALLA hennes böcker var slutsålda, och det på en av de största bokhandlarna i London. Hon är verkligen i ropet.

396

Andra dagen, på tisdagen, var vi på The Making of Harry Potter som jag skrivit om här. Det var en rejäl upplevelse som tog nästan hela dan.

Vi var också i en del andra bokhandlar, t.o.m. på flygplatsen innan vi åkte på lördagen och det blev en stor mängd böcker i väskorna.

Dottern köpte The Truth About Forever av Sarah Dessen, hon hade läst den innan på svenska, men då känner hon att hon kan hon öva sin engelska.

Till hela familjen så köpte vi The Lands of Ice and Fire som är en kartbok kopplad tll George R R Martins böcker.

Makens böcker har jag inte tagit kort på men hans hög innehöll tre stycken Theodore Bone böcker av John Grisham, The Lifeboat av Charlotte Rogan, The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry av Rachel Joyce och Innocent Traitor av Alison Weir. Den sistnämnda handlar om Lady Jane Grey vars öde fascinerar oss bägge.

Min hög såg ut så här:

446

Capital av John Lanchester, som jag läst och recenserat här.

Oranges Are Not The Only Fruit av Jeanette Winterson som jag läst och recenserat här.

Husband, Missing av Polly Williams.

A Watermelon, a Fish and a Bible av Christy Leftery

Heart Shaped Bruise av Tanya Byrne

The Good Father av Noah Hawley

Winterson och Lefteri hade jag på listan av böcker jag ville titta på men de andra var rena spontanköp. Med tanke på att jag vill läsa böckerna maken köpte också så har högen med olästa böcker växt betänkligt…