Inne hos C. R. M. Nilsson hittade jag den här enkäten för ett tag sen. I dag känns som en bra dag att svara på den:

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs, snabbt efter boken kommit ut)? En del engelskspråkiga författare publicerar ju numera direkt i storpocket så det är en del sådana som kommer direkt i hyllan. Kathy Reichs, Peter Robinson, Belinda Bauer, Carol Goodman och Peter James tillhör dem som snabbt slinker in på köplistan i alla fall.

2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?
Det är bra med statistikprogram för böckerna! Det här är topp tre för vår gemensamma samling. En ny etta har precis seglat upp.
John Grisham 27, Peter Robinson 24 och Ed McBain 19.

3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg?
Senaste bokdiskussionen jag hade var igår på tåget med en vän, och han pratade om Murakamis IQ-serie. Jag har läst en Murakami och är inte övertygad om att jag ger mig på den serien, men jag uppskattar tipset.

4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?
Det var påskpresenterna till barnen. Del 5 i Percy Jackson serien till sonen, och den stod på önskelistan så som bokpresent betraktat var han nöjd. Sen kanske han hade kunnat tänkt sig något annat i påskägget… Till dottern första delen i serien De utvalda. Hon var nog mest förvånad, för hon hade inte sett serien tidigare.

5. Har du några biblioteksreservationer just nu?
Nej, jag försöker undvika det just nu.

6. Vilken bok/böcker läser du just nu?
En tesked jord och hav av Dina Nayeri som jag fått av Booked.