toptentuesdayIdag så är det Top Ten Tuesday hos The Broke and The Bookish och temat är Top Ten Tuesday REWIND — pick a past topic you missed or one you want to revisit!

Jag har inte deltagit i Top Ten Tuesday särskilt länge, och det fanns ju en massa gamla som jag kan plocka från. Det gjorde ju inte saken lättare… Nåja, tillslut valde jag från 16 oktober 2012: Top Ten Favorite Authors In X Genre. Jag läser ju lite av varje, men fortfarande är det så att om man talar om genrer så läser jag en hel del spänningsromaner. Här kommer tio favoritförfattare, dock inte i någon ordning.

1. Kristina Ohlsson. Det är något i hennes sätt att skriva som ger effekten ”bara en sida till… och en till… och en till”.

2. Carin Gerhardsen. Egentligen de första böckerna mest. Jag fortsätter läsa hennes Hammarbyserie, men är inte fullt så begeistrad som i början. Men hon kvalar definitivt in.

3. Thomas Enger. Det har väl inte undgått någon att jag läser en del norskt, och gärna norsk krim. Just nu så håller Enger topplatsen med sin serie om Henning Juul. Där bara väntar jag på nästa bok.

4. Kathy Reichs. Har följt henne från början och kan inte släppa hennes serie om Tempe Brennan.

5. Peter James. Roy Grace. Behöver jag säga mer?

6. Peter Robinson. Den författare vi har allra flest böcker av. Enough said.

7. Elizabeth George. Trots att Lynley och Havers numera kan vara nog så irriterande, så är det många av hennes böcker som kommer högt på min lista av favoritdeckare.

8. Belinda Bauer. En ganska ny upptäckt. Läs!

9. S J Bolton. Känns lite kaxigt att ta med henne efter en bok. Men den var precis så bra.

10. Thomas Erikson. Hans böcker om Alex King är annorlunda, men jag skulle ändå säga de är spänningsromaner. På något sätt.