Harry Pottervärlden – The Making of Harry Potter

På påsklovet så var vi hela familjen i London, och givetvis så blev det en del bokrelaterade aktiviteter. Det första inlägget får handla om besöket på The Making of Harry Potter.

Det är en stor anläggning, ser ut lite som en hangar, som ligger utanför Watford en bit från London. Det är Warner Bros som driver stället och deras hemsida hittar ni här.

För att slippa stressa med tåg och buss så valde vi att köpa ett paket från Golden Tours som innebar att vi åkte buss från Victoria Station i London. Nackdelen är att man inte kan strosa hur länge som helst, utan har en tid att passa när bussen går tillbaka. Men för oss räckte tiden, och det var väldigt skönt att bara sätta sig på bussen och bli forslad ända in till centrala London, därifrån vi kunde ta en buss till hotellet, i synnerhet med två trötta barn och lika trötta föräldrar.

Tyvärr blev en del bilder suddiga eftersom både jag och sonen valde att ta utan blixt och jag vill heller inte lägga ut bilder på barnen här på bloggen men här kommer ett urval bilder:

055Den här tjusiga bussen åkte vi.

061Redan i kön in i själva komplexet fick man ta sig en titt på Harrys skrymsle under trappan. Där inne ligger ett par av hans glasögon.

Efter en inledande film så leds vi in i den stora matsalen på Hogwarts

063

Inne i den stora studion så finns hur mycket som helst att se och göra. Där finns kläder, en massa artifakter från filmerna, bilder och så uppbyggda set. Nedan så ser ni Hagrids stuga och så rummet där Harry och Ron sover.096

079När vi vandrat i den första delen så kom en utomhusmiljö med Privet Drive, Dolders hus, motorcykeln med sidvagn och så Nattbussen. Dessutom så kan man smaka Honungsöl. Vansinnigt äckligt tyckte jag…

117Sen var det mera inomhus.

Här är några exempel på böcker och tidningar som förekommer. Sånt gillar jag, det visar på den otroliga detaljrikedomen.

101Vi får vandra i Diagongränd, där kortet inte gör den upplevelsen rättvisa.

158För oss vuxna så var artisternas skisser väldigt imponerande och den här minimodellen av Hogwarts där de testat hur de skulle kunna filma genom att använda en ”lipstickcamera” var rätt imponerande:

177Men det som framkallade mest ”åh, wow” i vår familj var den stora modellen av Hogwarts som var precis i slutet av hela visningen.

179185Slutet var en shop där vi definitivt hade kunnat tillbringa mer tid. Nu blev i alla fall jag mest frustrerad över allt som erbjöds…

442En anteckningsbok som det står Hogwart på.
En mugg formad som Hedvig (till sonen).
Bertie Botts Every Flavour Beans. Smakar nog bättre än i boken:-)
Prof Mc Gonagalls trollstav (till dottern).
En trollstav i mörk choklad.
En penna, ett bokmärke och en kylskåpsmagnet. Ja, ni ser ju vad motiven är…

Om ni vill läsa fler svenska bokbloggsinlägg om det här stället så kan ni kika in hos Nilmas bokhylla och klicka er vidare från det här inlägget. På Tonårsboken kan ni få en del praktisk information i det här inlägget.

4 kommentarer

  1. Vilken härlig upplevelse! Det skulle inte sitta helt fel att göra ett sådant besök. Det var ett klokt val att resa via paket så att allting är klart och man bara behöver följa med utan att tänka på hur och var man ska transportera sig.
    Tack för att Du delade med dig av resan
    /Loka

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.