Bokbloggsjerka 12-15 april: Bladvändare

jerkaDå är det fredag och dags för Annikas Bokbloggsjerka. Den här veckan skriver hon: Kan du ge tips på en bok som man absolut inte kan lägga ifrån sig? Om du kan får du gärna ge förslag på en bok inom så många genrer som möjligt, men det är absolut inte ett krav för att vara med i jerkan. Förslag på en bok är lika välkommet som förslag på tio!

Egentligen så borde det finnas hur många exempel som helst, det känns som om mitt förhållande till böcker är just så att de faktiskt inte går att lägga ifrån sig. De finns många böcker från ungdomen som jag verkligen inte kunde lägga i från mig, men de tycks också vara djupt dolda i mitt minne. Här kommer de jag spontant kommer på. Bladvändare, ja det blir nog mest deckare!

Harry Potterböckerna, i synnerhet de första. De låg jag en sommar och läste och läste och skyndade till bokhandeln för att köpa nästa.

Tusenskönor av Kristina Ohlsson läste jag förra sommaren. Jag läste ut den på en dag.

S J Boltons Livrädd som jag läste helt nyligen kvalar in. Hade jag inte jobbat samtidigt så hade jag förmodligen bara läst…

Gengångare av Jo Nesbø. När jag läste den så var det länge sen jag läst om Harry Hole och det var bra. Tillbringade hela min födelsedag förra året med att läsa läsa läsa.

Thomas Eriksons debut Bländverk är otroligt fartfylld.

Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Elfmark. Sträckläsning!

22 kommentarer

 1. Harry Potter har ju dykt upp ett par gånger nu. Jo, de sträckläste jag också, men jag skulle nog inte sträckläsa alla nästa gång (men nog de första fyra, kanske fem).

  Gilla

 2. Harry Potter sträckläste jag också! Jag hade dock svårt att komma in i boken Cirkeln. Jag har ännu inte läst klart den, får se om jag ger den ett nytt försök 🙂

  Gilla

 3. Sv. Genom dina ögon är den enda av hennes böcker jag läst. Twilight är jag inte intresserad av. Men Genom dina ögon är faktiskt väldigt bra.

  Gilla

 4. Harry Potter! Det här med att vänta på nästa bok och pappa som alltid åkte iväg tidigt på morgonen och köpa en åt mig så att jag kunde läsa den. Mina lärare var inte så glada när ja inte ville lägga ifrån mig boken… 🙂

  Gilla

 5. Kan inte annat än instämma om både Harry och Cirkeln!
  Ser att många tipsat om Gengångaren, tur att den står i hyllan så jag lättare kan ge den en chans =)

  Gilla

 6. Hmm, jag skäms lite, har inte läst nån Potter fats hela familjen slukar dem… Gillar både Kristina och Jo, så de böckerna kan jag förstå var bladvändare!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.