ensmakebitSöndag. Påskdagen till på köpet. I går var det påskägg med alldeles för mycket godis, påsklunch och så lammstek förstås. Idag är dagen ganska fullspäckad och i eftermiddag ger vi oss av på äventyr. Förhoppningsvis får jag chans att berätta om det nästa söndag. Just nu känns det mest som om det gäller att komma ihåg allt. Som att man väldigt sent igår kväll upptäckte att dagen är en timme kortare. Liksom viktigt när man har en tid att passa idag. Eller att barnen glömt att plocka ur knivarna ur ryggsäckarna efter scouthajken. Kan vara viktigt att man inte går omkring med kniv i ryggsäcken…

Här på bloggen är det förstås En smakebit på søndag. Den norska bloggen Flukten fra virkeligheten ordnar så vi kan dela med oss av smakbitar ur böckerna vi läser. Veckans smakbitar hittar du här.

Precis som förra veckan så ligger jag ”mellan” två böcker, men den här gången tänkte jag dela med mig av en smakbit av den jag just läst. Boken är Livrädd av S J Bolton. Det är hennes andra bok om Lacey Flint och på engelska heter den Dead Scared. Jag fick den som recensionsexemplar av Modernista. Boken handlar alltså om polisen Lacey Flint som skickas till Cambridge som studenten Laura Farrow. Anledningen är att ett alltför stort antal unga kvinnor har tagit livet av sig under dramatiska former och någon misstänker att allt inte står rätt till.

Mer tänker jag inte skriva nu. Recensionen kommer till veckan. Men jag kan bara säga – det här blir inte det sista jag läser av Bolton! För det här är spännande!

Smakbiten kommer från sidan 26:

Tre kvällar i rad hade detta inträffat. I går kväll och i förrgår kväll hade det varit möjligt livraddatt bortförklara det. Kottarna hade legat utspridda första gången hon hade sett dem, som om de blåsts dit av vinden. I går kväll hade det varit en hög av dem alldeles innanför grinden. Det här var mycket mer överlagt.
Vem kunde rimligtvis veta hur mycket hon hatade grankottar?