ensmakebitSöndag. Slutet på en vecka som innehållit både högt och lågt. Mysiga stunder och jobbiga stunder. Som vanligt står städning på schemat och ut en stund i det fina vädret. Mer spännande än så blir det inte.

På bloggen hakar jag på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten som kör En smakebit på søndag. Jag har läst en massa den här veckan, och ligger precis mellan två böcker. I går avslutade jag en bok av Murakami och i dag ska jag börja på en ny som jag tar min smakbit från.

Den heter Gräspojken och författaren Christer Lundberg. Enligt texten på baksidan så handlar den om 12-årige Kalle 1987. Hans mamma drar till Indien, pappan är upptagen av sina egna problem och lillebror Björn är besatt av skejtboard. En dag sticker en stjälk upp ur en kruka i Kalles rum. Den kommer att vända hans tillvaro uppochner.

Min smakbit kommer från det första kapitlet, sidan 11:

Jag började odla marijuana som tolvåring. Ungefär samtidigt som jag förlorade graspojkenoskulden till en blå pall. Men det är en annan historia. Eller, egentligen är det inte alls en annan historia – i minnet ligger händelserna så tätt packade att de nästan smält samman.
Det lilla brunspräckliga fröet hamnade i mina händer tack vare familjens nymfparakit Aslan.