Nu behöver jag er hjälp förstås. Inom kort så drar vi iväg några dagar till London hela familjen och den här familjen är ju som ni förstått i högsta grad bok- och litteraturintresserade.

Givetvis ska vi se en del av de ”vanliga” sevärdheterna som man bara måste se i London, som Big Ben, Trafalgar Square mm. Dessutom har vi slagit på stort och förhandsbokat biljetter till Warner Bros Studio Tour – Harry Potter! Håll tummarna för att det inte strular till sig med den bokningen…

Vi har förvarnat barnen om att det kommer att bli besök i bokhandlar och där tänker åtminstone jag mig både Waterstone (vid Picadilly om den ligger kvar) och så Foyles gärna (bara för upplevelsen). Min favoritbokhandel Murder One där jag köpt många deckare verkar vara nerlagd sen några år (snyft).

Men vad skulle nu ni rekommendera att vi gör som är litteratur-/bokrelaterat i London?

Barnen är 10 och 13, och alltför stressigt ska vi inte göra det. Är det någon mer bokhandel som ni kan rekommendera? Finns det någon med bra fantasyutbud eller någon med spänningsromaner? Finns det någon annan sevärdhet, gärna i Kensington (där vi bor) eller i närheten av de större sevärdheterna med anknytning till litteratur?