Tio Topp Tisdag: Tio böcker jag måste köpa men som blev hyllvärmare

toptentuesdayIdag så har The Broke and Bookish ett tema som ligger mig varmt om hjärtat: Top Ten Books I HAD To Buy…But Are Still Sitting On My Shelf Unread

Man kan väl säga att Hyllvärmare finns det gott om i vårt hem. Jag har otroligt svårt att låta bli de där böckerna som lockar, som jag vill läsa omedelbart. Varför det bara händer i några få fall, ja det beror ju på att jag köper fler än jag kan läsa omedelbart.

Från min läslista på ca 80 böcker så plockar jag nu 10 som verkligen kändes som ett måste när jag först la ögonen på dem och som har stått i hyllan åtminstone ett par månader. De som jag fick i julklapp tycker jag inte har fått statusen som Hyllvärmare än.

1. On Canaan’s Side av Sebastian Barry var ett spontanköp i English Bookshop, den såg lockande ut där på bordet, och trevligt tunn. Men det var ett tag sen.

2. Dinosauriens fjädrar av Sissel-Jo Gazan stod högst på önskelistan och när jag fick den så ville jag läsa den direkt. Det vill jag fortfarande…

3. Incubus av Carol Goodman. Ny bok av Goodman? Köpa köpa! Oj, det var en annan genre än hon brukar skriva…. hmmmm….

4. Kongens nei av Alf R Jacobsen. Det är förödande att delta i En smakebit på søndag. Enough said.

5. Dagen efter av Lionel Shriver. Hyllad på bloggar. Verkar vara en riktigt bra bok. Varför den är oläst är ett mysterium.

6. Bukken til Havresekken av Gunnar Staalesen. Note to self: Att köpa på sig de äldre böckerna av Staalesen i nyutgåva bara för att de finns i bokhandeln man besöker innebär inte att man läser alla med en gång.

7. Bilder som inte angår mig av Felicia Stenroth. Efter att ha läst den här recensionen visste jag att jag ville ha den och läsa den.  Smart hade varit att inte bara ha den.

8. På stort alvar av Johan Theorin. När man är på Bokens afton och får boken signerad då blir det oemotståndligt.

9. A Momento for Istanbul av Ahmet Ümit verkade vara en riktigt bra souvenir från Istanbul. Synd att den bara blev en prydnad.

10. Viskleken av Arne Dahl. Se punkt 8.

10 kommentarer

  1. Jag har inte läst någon så kan inte rekommendera dig att genast hugga tag i någon utav dem, men Viskleken har jag faktiskt också tänkt köpa trots att jag inte har läst de tidigare av arne Dahl. Se vad bokrea kan göra! 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.