tematrioI veckans tematrio skriver Lyran så här: Igår var det Saint Patrick’s Day, Irlands nationaldag. Då firas det rejält, sannolikt med en hel del öl. På Saint Patrick’s Day är det dessutom bäst att ha något grönt på sig, man får nämligen nypa alla som inte bär grönt! Berätta nu om tre böcker skrivna av irländska författare. Själv var jag faktiskt tvungen att kolla Wikipedia innan jag hittade tre, om det är svårt kan ni väl slänga in en eller annan britt 🙂

1. Frank Mc Court är visserligen född i New York men av irländska föräldrar och de flyttade tillbaka till Irland. Han har skrivit flera böcker men min absoluta favorit är Angelas Ashes. Det är många år sedan jag läste den men jag minns att den drabbade mig hårt.

2. Sebastian Barry är en irländare som skriver päser, romaner och dikter. I min hylla står On Canaan’s Side. Den ingår i min Hyllvärmarutmaning och jag hoppas den är så bra som jag tror.

3. C S Lewis föddes i Belfast. Narnia i all ära, men jag väljer att rekommendera Från helvetets brevskola (The screwtape letters) som jag minns som både tänkvärd och underhållande.