Nu är det roliga saker på gång minsann. Vi har startat en egen bokcirkel på jobbet! Vi är sju personer och en i taget får vi välja bok som vi ska läsa. Jag är nummer sex på listan så mitt val lär dröja ett tag.

Första valet blev:

bokcirkelpåjobbetPassar ju bra för mig då jag satt upp författaren i min Boktolva.

Till idag skulle vi ha läst fram till kapitel 8 och så diskuterade vi boken på eftermiddagsfikat. Nästa gång vi träffas ska vi ha läst hela boken. En lagom lugn takt.

Idag pratade vi om att boken känns mindre asiatisk och mer västerländsk än vi trott, vilket kan vara medvetet från Murakamis sida. Vi pratade om hur Sumire inte förstår det underförstådda i vad K säger, utan måste ha tydliga förklaringar vad allt betyder, och det är samma sak när hon själv skriver, allt måste beskrivas. Vi funderade över i vilken tidsålder det ska utspelas. Å ena sidan så känns det som om det är nutid, å andra sidan finns små detaljer, som att det finns en telefonkiosk som Sumire kan ringa från, som gör att det känns längre tillbaka. Vi tyckte boken var lättläst, men lite långrandig i beskrivningarna ibland. Nu förväntar vi oss att boken tar en oväntad vändning och att det kommer att bli mer mystiskt.

Och nästan lika viktigt (för vissa av oss) i vår bokcirkel är den här delen. Tycker du den ser god ut? Ja, då kan jag säga att den var ännu godare än du någonsin kan föreställa dig!

kaka