En smakebit på søndag – Believing the lie

ensmakebitSöndag och sista dagen på vårt sportlov som vi döpte om till läslov. Dagen efter finalen i den svenska melodifestivalen. Själv hade jag velat skicka Yohio till Malmö, men så blev det då inte.

Hur har det gått med sport/läslovet? Jodå, vi har faktiskt varit ute på skidåkning och promenader i det vackra vintervädret, vi har åkt och badat, passat på att gå till frisören, varit på biblioteket osv. Men mest av allt har vi faktiskt LÄST. 13-åringen har som vanligt läst David Eddings, jag vet inte riktigt hur många böcker, tror det rör sig om tre ungefär. 10-åringen har läst ut Brisingr, läst om tre böcker om Doktor Proktor och nu påbörjat Arvtagaren. Själv är jag inne på min sjätte bok som jag påbörjade igår.

Den sjätte boken är en hyllvärmare, som jag inhandlade spontant för ungefär ett år sedan för att läsa omedelbart. Så blev det inte. Den heter Believing the lie och är den senaste i serien om Thomas Lynley av Elizabeth George. Närmare bestämt hennes sjuttonde bok! Den har hunnit bli översatt till svenska sen jag köpte den nyutkomna engelska och heter En lögn att lita på. På norska heter en En løgn å tro på. 

Eftersom det är söndag så ska det förstås vara En smakebit på søndag här på bloggen så ni ska få en smakbit ur just den här boken. Veckans övriga smakbitar hittar ni här.

En kort beskrivning av boken: Ian Creswell har ramlat i båthuset, slagit i huvudet och drunknat. Creswells morbror är industrimagnaten Bernard Fairclough, vars son Nicholas är känd för sitt missbruk. Thomas Lynley åker dit och tar med sig sina vänner Deborah och Simon St James. De gräver djupt i familjen Faircloughs hemligheter.

Smakbiten kommer från sidan 36.

Ian breathed deeply. A shiver shuddered through him, someone walking on his grave, believingtheliehe thought wryly. Either that or the weather, which was far more likely. Even in the rain, he caught the scent of wood smoke from a chimney nearby and in his mind he pictured a warming blaze, himself in front of it with his legs stretched out, and next to him Kaveh. In a similar chair, holding in his hand a similar glass of wine, taking part in a desultory end-of-day conversation of the kind millions of couples had in million of homes all over the planet.

24 kommentarer

 1. Jag läste fem delar i den här serien, inte i ordning utan lite här och lite där, när jag läst del tio insåg jag att det inte skulle bli fler. Skönt ändå att vi inte är lika i allt 🙂

  Gilla

 2. Spännande. På 90-talet läste jag Elizabeth Georges böcker flera gånger om, men numera verkar jag alltid ligga lite efter i serien. Jag har ”This Body of Death” bland ska-läsa-böckerna nu.

  Gilla

 3. Spennende smakebit!! Jeg leste mange av Elizabeth Georges bøker for en del år tilbake, men så sa det plutselig stopp. Kanskje jeg bør ta opp lesingen igjen? 🙂

  Gilla

 4. Jag har ondgjort mig över jurygrupper hela dagen. Jag hade också velat skickat Yohio till Malmö!

  Det var länge sedan jag läste om Lynley 🙂 Jag har en bok oläst hemma som jag kanske borde ge mig på. Tack för smakbiten!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.