toptentuesdayVeckans Top Ten Tuesday hos The Broke and the Bookish handlar om ”Ten Series I’d Like To Start But Haven’t Yet”. Hm, kände jag – det här blir inte lätt, jag tycker jag har börjat på så många serier redan och så många nya har jag väl inte funderat på. Fast så började jag räkna…

1. Unni Lindell. Hennes Sockerdöden är en hyllvärmare, och trots att det inte alls är den första i serien om Cato Isaksen så skulle det vara bra att börja med den.

2. Amanda Hellberg. Döden på en blek häst är också en hyllvärmare, i det här fallet den första i serien om Maja Grå. Korrigering: Det är tydligen del två i serien, men eftersom jag inte har del ett så får jag frångå mina principer…

3. Jørn Lier Horsts Nøkelvitnet står i hyllan och det är hans första bok i serien om polisen Wiliam Wisting.

4. Louise Penny har skrivit en serie om Armand Gamache och Still life som står här i hyllan är visst den första boken.

5. Ken Follett har jag inte läst många böcker av, men Svärdet och spiran imponerade. Lite sugen är jag på att ge mig på hans Giganternas fall. Den står i hyllan, men det är ju inte få sidor… Nummer två i serien väntar också.

6. Kami Garcias och Margaret Stohls Beautiful creatures är den första i en serie. Dottern har läst den och gillat, så det känns som om jag skulle kunna ge den en chans.

7. David Eddings har skrivit en enorm mängd böcker och dottern är som uppslukad. Sen januari har hon läst 17 (!) av hans böcker, och det känns som om jag borde i alla fall kolla vad det är hon gillar så genom att prova den första i serien Sagan om Belgarion.

8. Katerina Janouchs serie om barnmorskan Cecilia har på något mystiskt sätt gått mig förbi, men jag skulle gärna prova och se om det är något för mig

9. Karin Alvtegens serie om Ellen Elg tycks vara något speciellt, i alla fall om man ska tro Monika. Så någon gång så…

10. Sofie Sarenbrandts böcker har jag sneglat på ett tag, men ännu inte läst något. Hoppas kunna råda bot på det såsmåningom.