temasportSå här skriver Lyran i veckans tematrioDet är sportlov och även om vi (ännu) inte sportat något hos oss borde man väl ända kanske läsa lite om sport. Jag har dock förstått att sportintresset inte direkt ligger i topp hos bokbloggare, så här kommer det en svår Tematrio.Berätta om en bok där någon sport, idrott eller ett sportintresse har en betydande plats! (OK, det blir godkänt om ni kan hitta böcker där sport överhuvudtaget omnämns.)

Här i de lite norrare delarna har vi inte sportlov än, men jag får väl se det här som en lämplig uppladdning för nästa vecka. Tre böcker som står i vår hylla och som jag läst får det bli.

1. The sportswriter av Richard Ford handlar om en sportjournalist. Frank Bascombe genomgår en livskris när hans liv faller i spillror.

2. Playing for pizza av John Grisham handlar om en amerikansk fotbollsspelare som inte längre kan få jobb i NFL och får flytta till Italien för att spela. En annorlunda Grishambok – men underhållande. Och kort.

3. Flash and bones av Kathy Reichs utspelar sig under NASCAR-veckan i Charlotte. En död kropp hittas i närheten av en av banorna och rättspatologen Temperance Brennan kallas till platsen. Mer om boken och mitt omdöme hittar du här.