En smakebit på søndag – Blodsmagi

ensmakebitDå var det söndag igen. Bägge barnen har en kraftig förkylning så tempot den här veckan har varit lägre än vanligt. Men gårdagen ägnades åt dotterns 13-årskalas, som hon hade tillsammans med sin killkompis. Idag ska vi få besök och festa på resterna av de goda citroncupcakes som dottern bakade till kalaset.

citroncupcakes

Som vanligt på bloggen så är det dags för En smakebit på søndag. Inne hos Flukten fra virkeligheten hittar ni lockande smakbitar från böcker som vi läser.

”I’ve been booked” har blivit ett begrepp sen booked.nu startade sin verksamhet. De har ett antal böcker som de delar ut gratis. De skickar ett mejl och man klickar på länken om man är intresserad. Om man får boken så ska man skriva minst två gånger om den på bloggen, Facebook eller Twitter. Problemet är att det numera är så många intresserade och så få böcker att chansen att hinna är ganska liten. Men för några veckor sedan hade jag tur och fick boken Blodsmagi av Tessa Gratton.

Den handlar om Silla vars föräldrar dött en fruktansvärd död. Hon är beredd att göra vad som helst för att avslöja sanningen om sin familj. Så får hon en bok som ska ha tillhört hennes pappa. Hon provar besvärjelserna i den, och i många av dem ingår att man ska offra sitt eget blod. I grannhuset har Nicholas flyttat in, och Silla misstänker att han vet vad hon håller på med.

Smakbiten kommer från sidan 25.blodsmagi

Magi fanns, och min pappa var inte tokig.
Lättnaden var så tung att jag måste sätta mig vid bordet. Allt jag kunde höra var det svaga tickandet från golvuret i hallen och min egen andhämtning. Jag tryckte armbågarna mot bordsskivan och höll ihop händerna. Mina fötter trummade mot trägolvet, snabbt, som om de försökte springa långt, långt bort. Men jag kunde inte hejda dem. Jag ville springa, skrika, flyga upp i skyn och skratta medan jag tittade ner på den nya världen.
För två timmar sen hade jag varit vilsen, bara en tjej med två döda föräldrar och en arg, avvisande bror. Nu visste jag att pappa levde vidare genom boken med trollformler. Genom magin.

26 kommentarer

 1. Liker å bli bedre kjent med denne typen bøker – takk for smakebiten, samt informasjonen om: booked.nu.

  Gratulerer med din datters fødselsdag! Ha en fin søndag videre med hjemmelaget sitron cupcakes – deilig : )

  Gilla

 2. Gratulerer med dagen til datteren din:-) ”I’ve been booked” virker som interessant konsept og noe jeg må titte nærmere på. Tusen takk for smakebiten av det som virker som en interessant bok. Ha en fin dag!

  Gilla

 3. En spennende smakebit! Det hørtes virkelig ut som en bok jeg kunne tenke meg å lese! I tillegg kunne jeg gjerne tenkt meg en av de cupcakes du hadde der, de så virkelig gode ut! 🙂
  Ha en fin søndag!

  Gilla

 4. Takk for en smakebit som gjorde akkurat det en smakebit sakl gjøre; gi en lyst på mer!! Lekker framside på boka forresten!
  Nyt dagen, kakene og boka ;o)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.