Tematrio – Förväntningar

tematrioI veckans Tematrio så skriver Lyran så här: Den senaste tiden har jag läst en del böcker där läsupplevelsen blivit annorlunda eller starkare än jag väntat mig. En del böcker överraskar verkligen! Berätta om tre böcker som visade sig inte överensstämma med dina förväntningar.

Det är lätt att komma ihåg besvikelserna, och några sådana har jag verkligen stött på den senaste tiden, det är favoriter som inte levererat och det är hyllade böcker som jag stått frågande inför. Men faktiskt så kan ju böcker överraska positivt också.

1. Förra årets stora överraskning var En man som heter Ove av Fredrik Backman. Visserligen så har jag tyckt hans blogg varit underhållande, men en hel bok i den stilen?  Nja, det lockade inte. Men så lät jag mig övertygas att prova. Inte hade jag förväntat mig att bli så tagen, att få tårar i ögonen ena stunden, och faktiskt skratta andra stunden.

2. En ungdomsbok med science fiction/fantasygenren som baserades på Askungen? Lät ju inte direkt som en Lottenbok. Men jag sträckläste faktiskt Cinder av Marissa Meyer. Underhållande, humoristiskt och spännande.

3. En av tre får ändå bli en besvikelse. Agaat av Marlene van Niekerk hade jag sett fram mot att läsa efter alla lyriska recensioner. Efter 368 sidor gav jag upp, jag orkade inte. Det fick mig att fundera en hel del på vad som egentligen påverkar om jag gillar en bok eller inte.

13 kommentarer

 1. Jag blev också lite överraskad av Ove. Jag trodde att den skulle vara bra, men inte att den skulle vara fullt så bra som den var.

  Cinder, däremot, trodde jag skulle vara en bok right up my alley och det var den ju 🙂

  Gilla

 2. Backman var också en överraskning för mig, trodde inte alls den skulle beröra mig så som den gjorde (min Ove-bok har sedan dess varit ständigt i rörelse och lånats ut till många olika personer varav de flesta har blivit positivt överraskade). Jag brukar annars vara ganska försiktigt med vad jag har för förväntningar på en bok.

  Gilla

 3. Nej, Aagat som alla hyllar så och som jag tänkt att läsa. Tjocka böcker avskräcker ofta mig. Inte för att jag inte läser så mycket, utan för att det är så mycket jag vill läsa. Får inte ro till för långa böcker. Men är de bra så är det ju värt det!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.