tematrioI veckans Tematrio så skriver Lyran så här: Den senaste tiden har jag läst en del böcker där läsupplevelsen blivit annorlunda eller starkare än jag väntat mig. En del böcker överraskar verkligen! Berätta om tre böcker som visade sig inte överensstämma med dina förväntningar.

Det är lätt att komma ihåg besvikelserna, och några sådana har jag verkligen stött på den senaste tiden, det är favoriter som inte levererat och det är hyllade böcker som jag stått frågande inför. Men faktiskt så kan ju böcker överraska positivt också.

1. Förra årets stora överraskning var En man som heter Ove av Fredrik Backman. Visserligen så har jag tyckt hans blogg varit underhållande, men en hel bok i den stilen?  Nja, det lockade inte. Men så lät jag mig övertygas att prova. Inte hade jag förväntat mig att bli så tagen, att få tårar i ögonen ena stunden, och faktiskt skratta andra stunden.

2. En ungdomsbok med science fiction/fantasygenren som baserades på Askungen? Lät ju inte direkt som en Lottenbok. Men jag sträckläste faktiskt Cinder av Marissa Meyer. Underhållande, humoristiskt och spännande.

3. En av tre får ändå bli en besvikelse. Agaat av Marlene van Niekerk hade jag sett fram mot att läsa efter alla lyriska recensioner. Efter 368 sidor gav jag upp, jag orkade inte. Det fick mig att fundera en hel del på vad som egentligen påverkar om jag gillar en bok eller inte.