ensmakebitSöndag efter en extremt tung jobbvecka. Idag blir det skidåkning i det strålande vintervädret. Annars är det Mello-tider (ja, Melodifestival alltså) i Sverige så lördagkvällarna är räddade;-) En cool Sundsvallstjej som programledare och en cool Sundsvallskille till final i går. Vad mer kan man begära en vanlig lördag i februari;-)?

Här på bloggen är det förstås En smakebit på søndag. Kika in hos Flukten fra virkeligheten så får ni länkar till en massa fina smakbitar från olika böcker.

Min smakbit kommer från en författare ”nästgårds”. Från Offerdal i Jämtland är Elin Olofsson som numera bor i Östersund. Hon debuterar i år som romanförfattare med Då tänker jag på Sigrid. Den började jag läsa igår och från den ska jag hämta min smakbit. Den handlar om Hanna som flyr från Stockholm efter ett havererat förhållande med arbetskamraten Henrik. Hon åker hem till sin jämtländska hemby och flyttar in i släktgården, som hennes pappa tvingats lämna decennier tidigare, och börjar fundera över vad som verkligen hänt där.

Smakbiten kommer från sid 6.datankerjagpa

Här satt hon, Sigrid på Storgårda. Så liten framför mig, så stor och härskande i mitt huvud. Den jag varit så rädd för, grubblat så mycket över, tittat efter fastän jag inte fick. Drömt sådana onda drömmar om på nätterna, att hon slitit av mitt hår, att det var hon som gömt mamma för mig.