Bokbloggsjerka 25-28 januari: Ärlighet varar längst?

jerkaÄntligen fredag. Äntligen ledig. Äntligen bokbloggsjerka. I dag så frågar Annika:

 Är du 100% ärlig i dina recensioner/omdömen?

Ja, i den bemärkelsen att jag inte ljuger i mina recensioner. Jag skriver inte att jag gillar en bok om jag inte gör det, oavsett hur hyllad den är på andra ställen. Skriver jag positivt om en bok, ja då är jag verkligen positiv.

Däremot så väljer jag mina ord. Jag skriver inte ”den här boken är skitdålig” utan försöker uttrycka varför den boken inte tilltalar mig. En recension är aldrig objektiv och jag tycker det är viktigt att det framgår att det är min personliga åsikt jag uttrycker, och ingen generell sanning.

25 kommentarer

 1. Håller med dig. Ibland är ju folk brutalt och elakt ärliga för att sedan säga ”men jag TYCKER ju såhär”. Sånt känns bara dumt och onödigt. Klart man har rätt att uttrycka sin åsikt men verkar ju onödigt att kanske såra folk ”bara för att”.

  Gilla

 2. Nej, man måste inte skriva precis vad man tycker, man kan linda in det så att det låter lite snällare 🙂 Man kan säga att man inte gillade boken på så många sätt.

  Gilla

 3. Jag försöker att vara så konstruktiv som möjligt om jag inte gillar en bok, aldrig elak utan tydlig med vad det är som inte passar mig. Det kan ju vara så att just den boken passar någon annan 🙂

  Gilla

 4. Jag är inne lite på samma spår som Books ABC – ibland tror jag att folk tar miste på att vara ärlig och vara en skitstövel. När man gillar något är det viktigt att försöka påtala varför.

  Gilla

 5. Så klart att vi är objektiva i våra bedömningar, och en bok som kan vara helt fel vid en tidpunkt kanske hade varit helt rätt vid en annan.

  Och så en annan sak – ingen bloggträff i Ö-vik nästa helg! Det är lite för mycket i livet för att jag ska lyckas rodda ihop en sån helg. 😦

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.