I samband med min födelsedagstävling så frågade jag er vad ni såg fram mot att läsa under 2013. Här kommer era tips:

Malin:
Grattis! Jag vill gärna vara med!
2013 ser jag fram emot att få läsa ”Någon gång ska vi berätta allt för varandra” av Daniela Krien, det känns som om att den har en hel del potential och jag blir så nyfiken när jag läser beskrivningen.
Min kommentar: Kul med nya tips. En länk till förlagets beskrivning av boken hittar man här. Jag tycker definitivt den låter intressant och noterar den på min läslista.

Carro;
jag vill vara med och tävla! Jag ser mest fram emot att läsa Jonas Gardell – Torka aldrig tårar utan handskar del 2!
Jag har i princip väntat på den sedan jag läste ut den första och nu är den äntligen här! Rekommenderar den boken till alla och gav bort den i julklapp till min mamma, alltså den första delen. Bästa boken 2012. Uppföljaren kanske blir bästa 2013? Återstår att se :)

Min kommentar: Den såg jag också fram mot, och nu har jag läst den. Recension kommer snart. Nu är det vara att se fram mot del 3…

C.R.M. Nilsson
Grattis till två år!
Jag är gärna med och deltar. Den bok som jag ser mest fram emot att läsa är Requiem av Maggie Stiefvater, som är den tredje och avslutande delen i Books of Faerie. Det är en ganska stora klyfta i kvalité mellan första och andra boken, men jag tror att tredje kan vara minst lika bra som tvåan. Om inte bättre. Så jag har ganska stora förhoppningar på den.
Min kommentar: Mer om Stiefwaters böcker kan man läsa just på C.R.M. Nilssons blogg. Själv har jag bara läst Feber och det var en trevlig överraskning.

Bokmal73:
Grattis Lotten! Jag är gärna med i din tävling. Under 2013 vill jag fortsätta med Knausgårds Min kamp och på tur står Min kamp 3. Jag gillade både min kamp 1 och 2 väldigt mycket. Jag har skrivit om din tävling på min blogg och inlägget ligger här http://bokmal73.wordpress.com/2013/01/08/1431/
Min kommentar: Jag har inte vågat mig på Knausgårds böcker än, det verkar vara böcker som man antingen älskar eller hatar? Nåja, de är definitivt omskrivna!

violen:
Grattis Lotten! Här har jag skrivit om den bok jag helst vill läsahttp://violensboksida.bloggplatsen.se/2013/01/08/9280360-lottens-bokblogg-fyller-tva/.
Det är Människans hjärta av JÓN KALMAN STEFÁNSSON.
Jag har läst de tidigare böckerna av författaren, de två första i trilogin om pojken. Enastående!
Så det är inte konstigt att jag vill läsa även den sista delen.
Jag litar på att vinsten är bra eftersom Bokia Sundsvall är inblandad! Så jag vill såklart vinna.
Min kommentar: En okänd författare till mig. En beskrivning av boken hittade jag här. Har läst väldigt få böcker från Island, och kanske den här trilogin skulle råda bot på det?

Irene:
Jag är gärna med och tävlar.
Jag vill läsa Himlens Fånge av Carlos Ruiz Zafón. Älskade Vindens skugga.
Min kommentar: Har inte läst något av honom, men just The prisoner of heaven står oläst här i hyllan. Här kan man läsa om honom.

Books ABC
Lila Hibiskus ser jag fram emot att läsa! Den står redan hemma… :) Hade en längre utläggning här:
http://booksabc.com/2013/01/09/jag-kan-knappt-barga-mig/

Min kommentar: Grattis till vinsten igen! Ser på din blogg att du redan läst och recenserat den. Jag läste En halv gul sol i somras, kanske det är dags för en till av samma författare.

och dagarna går:
Grattis till din fina blogg. Jag ser mycket fram emot att läsa Delphine de Vigans nya Ingenting kan hindra vattenhttp://sekwa.se/katalog-varens-bocker-2013/ Jag avstår att tävla men önskar dig ett stort grattis och en god fortsättning!
Min kommentar: Sekwas böcker är alltid lockande, och den skulle nog passa bra i min påbörjade samling av franska böcker…

Vargnatts bokhylla:
Grattis! :) Jag är med och tävlar :) . Jag ser fram emot att få läsa Fredrik Backmans två böcker, En man som heter Ove och Saker min son behöver veta om världen. Jag har följt Backmans blogg ett bra tag och gillar den verkligen, så det ska bli spännande att få läsa böcker av honom.
Här är ett inlägg om tävlingen på min blogg;
http://vargnattsbokhylla.blogspot.se/2013/01/tavling-inne-hos-lottens-bokblogg.html
Min kommentar: Helt oväntat så blev En man som heter Ove Årets bästa bok för mig 2012. Det vore onekligen lockande att även läsa den andra! Hoppas du kommer att gilla dem.

Anna:
Spännande med ett hemligt bokpaket, hoppas man får se sen vad vinnare vann för någonting :) Jag är så klart med och tävlar.
Jag ser framemot att läsa någon av deckarna som Ninni Schulman har skrivit för det
hon är en ny författare för mig och böckerna ligger verkligen och ropar på mig :)

Här har jag skrivit om tävlingen: http://bokraden.blogspot.se/2013/01/tavlingar-igen.html

Min kommentar: Hoppas du kommer att gilla böckerna! Jag har bara läst Flickan med snö i håret och vad jag tyckte jag du läsa här.

Anna Granström:
Åh, jag vill vara med!
Ser mest fram emot att läsa Eld (del två av Engelforsserien). Jag lägger in länk till tävlingen på FB på sidan Halva min Måne där du kan se den!
Hoppas på tur…
Min kommentar: Tänk att du har den kvar att läsa. Blir nästan lite avundsjuk;-)

Bokdamen:
Hej och Grattis! Kul med hemligt bokpaket. Jag är gärna med och tävlar.
Jag vill läsa När duvorna försvann av Sofi Oksanen. Utrensning är en av mina favoritböcker och det ska bli spännande att se hur Oksanen går vidare i sitt författarskap.
Här skriver jag om tävlingen: http://bokdamenblog.wordpress.com/2013/01/10/boktavling-jag-inte-kunde-motsta/
Min kommentar: Jag läste Utrensning förra året och tyckte förvånansvärt mycket om den. Kanske dags att prova När duvorna försvann…

Dola:
Jättekul med en tävling! :)

Jag ser mest framemot Hemlös av Gail Carriger!
Kan knappt bärga mig innan jag får slukas upp av spänningen och humorn.
Min kommentar: Det här verkar vara en ganska populär bok bland bloggare. En beskrivning hittade jag här. Spänning och humor låter som en bra kombination!

Marie:
Jag vill gärna vara med och tävla! :-)

Under 2013 ser jag mest fram emot att få läsa Doktor Glas av Hjalmar Söderberg.
Den har stått i min hylla jättelänge och nu är det dags! :-)

Min kommentar: Det är ju verkligen en klassiker som man lätt glömmer bort. Hoppas du gillar den!

Helena Milton:
Grattis till bloggfödelsedagen. Jag tävlar gärna och jag ser fram emot att läsa Niceville. Den står här hemma i bokhyllan och väntar, sedan den inköptes på Bokmässan 2012.
Min kommentar: Ja, det är en intressant bok! Filmen var också bra.

lasaochlyssna:
Grattis på födelsedagen! Jag vill gärna vara med och tävla! Ser fram enormt mycket mot att få läsa nyaste Jussi Adler-Olsen, Marcoeffekten. Kommer i vår så det är inte så länge kvar av väntan!
http://lasaochlyssna.wordpress.com/2013/01/13/fodelsedagstavling/

Min kommentar: Jag har läst två av hans böcker och det var bra deckare. Men naturligtvis borde jag läsa de andra två som kommer innan först…

Monika
Grattis till både dig och bloggen! Naturligtvis vill jag vara med och tävla :)
Jag ser nog mest fram emot att läsa Det hemliga manifestet av Tom Rob Smith, eftersom hans förra bok var den enda fullpoängaren under 2012. Här har jag skrivit om tävlingen http://bokslut.blogspot.se/2013/01/utlottningar.html

Min kommentar: Child 44 fick jag i julklapp och gillar jag den så blir det nog så att jag läser den här också…

Pernilla J:
Jag ser fram emot att läsa Gardells Torka aldrig tårar… del 1 och 2, detta efter att enbart ha läst positiva recensioner.
Min kommentar: Jag instämde i de positiva kommentarerna för del 1. Recension på del 2 kommer nästa vecka. God läsning!

Grävling:
Jag vill gärna vara med i tävlingen. Jag ser fram emot att läsa Tomas Bannerheds ”Korparna”, delvis för att det är en bok som det känns som att man redan borde ha läst, men huvudsakligen för att jag är på ett så abstrakt sätt intresserad av fåglar och deras symbolik.
(Jag nämner tävlingen på min blogg också.)
Min kommentar: Jag har varit nyfiken på den boken ett längre tag och i helgen blev den min. Tio kronor var liksom inget att tjafsa om…

Rebecca A:
Grattis till bloggen! Och grattis i förskott till dig! :)

Den boken som jag mest ser fram emot att läsa är City of Ashes, bok två i the mortal instruments serien. Jag älskade verkligen första boken och kan knappt vänta på att få läsa nästa!
Här har jag tipsat om din tävling: http://booktwin.blogspot.se/2013/01/tavling-pa-lottens-bokblogg.html

Min kommentar: Många bloggar som nämner den serien. Visst ska den bli TV-serie? Beskrivning hittade jag här.

Magdalena Frid:
Grattis är gärna med och tävla! Jag ser fram emot cassandra clares böcker. Den första kommer på svenska till sommaren. Ska bli jättekul att läsa!
Min kommentar: Som sagt var, det är en populär serie! Mer om författaren kan man läsa här.

bloggbohemen:
Grattis! Jag deltar gärna i tävlingen. Den bok jag ser mest fram emot är Godnattsagor för barn som dricker av Marjaneh Bakhtiari. Har tyckt så otroligt mycket om hennes två andra böcker och jag hoppas på ännu en fullträff. Jag har tipsat om din tävling här: http://bloggbohemen.blogspot.se/2013/01/fodelsedagstavling-hos-lotten.html
Min kommentar: Hittar en beskrivning här och inser att den boken nog skulle passa in i min ambition att läsa fler böcker som utspelar sig i Asien!