Så var det fredag och ute visar termometern -22. Helst skulle man vilja bädda ner sig med en bok alltså. Fredag innebär också Bokbloggsjerka. Inne hos Annika hittar man den här veckan följande fråga:

Om du ser en bok av en författare som du aldrig har hört talas om tidigare, vad är det som gör att du bestämmer dig för att läsa den?

Om jag aldrig hört författarnamnet eller fått ett tips så är det titeln som drar mig till boken. Det är svårt att säga exakt vad i en titel som attraherar mig. Efter att ha läst titeln så läser jag på baksidan av boken och bestämmer mig från den. En bild på framsidan som verkar passa till titeln kan förstärka intrycket (både positivt och negativt).

Det har hänt att varken titeln eller baksidestexten intresserat mig, men ett tips ändå får mig att läsa. Exempel är En man som heter Ove av Fredrik Backman! Varken titel, text eller framsida attraherade mig, men tips fick mig att ändra mig. Tack och lov. En bok som jag ratat hittills men som jag nu läst positivt om är Gräspojken av Christer Lundberg. Återstår att se om jag kommer att övertygas…