Hector och Aisha är ett australiensiskt par med två barn, Melissa och Adam. Hectors föräldrar Manoli och Koula kommer från Grekland och Aishas föräldrar kommer från Indien. Hector och Aisha lever ett utåt sett lyckat liv i en förort till Melbourne. Aisha har två nära väninnor; Rosie som lever med sin man Gary och son Hugo, och karriärkvinnan Anouk.  Hugo har återkommande viljeutbrott som hans föräldrar inte kan hantera. När Hectors kusin Harry på en stor barbeque med släkt och vänner tappar tålamodet med Hugo, som har ännu ett utbrott som drabbar Harrys son Rocco, och ger honom en örfil så ändras allt. Gruppen av släkt och vänner tvingas ta ställning till sina liv och värderingar.  Lojaliteter prövas, hemligheter avslöjas och livet vänds upp och ner.

The Slap är den australiensiske författaren Christos Tsiolkas fjärde bok, och den kom ut 2008. 2012 översattes den till svenska och gavs då titeln Örfilen.

Den här boken läste jag 2011 och hela min recension kan ni läsa här. Så här skrev jag också: I grunden sägs boken handla om huruvida det är OK att slå ett barn. Som svensk känns det som om det bara finns ett svar på den frågan. Men boken handlar om mycket mer än så. Den handlar om äktenskap och föräldraskap, om trygghet och passion, om svek och lojalitet.

Jag tyckte boken var riktigt bra och redan 2011 hittade jag nyheten att den skulle filmatiseras. I söndags hade TV-serien premiär i svensk TV, på SVT2. Jag var bänkad förstås. Det återstår ett antal avsnitt men första avsnittet tyckte jag var bra. Missade ni första avsnittet så finns den förstås på SVT-play. Andra avsnittet ges nu på söndag. Länk till SVTs sida hittar ni här.

Och förstås: Läs boken!