Tematrio – litterära klappar till familjen

temajulDen här veckan fortsätter Lyran med julanknuten tema i sin Tematrio. Så här skriver hon: Berätta om 3 böcker ni fick eller gav bort i julklapp!

Eftersom jag redan berättat om alla böcker jag fick här så får tematrion handla om böcker som jag gav bort.

1. Till maken blev det Metro 2033 av Dimitrij Gluchovskij. En post-apokalyptisk science fiction roman som tydligen också är ett dataspel. Den stod på hans önskelista så jag hoppas han gillar den.

2. Till dottern blev det Cinder av Marissa Meyer. En fantasybok, inspirerad av Askungesagan. Dottern satt försjunken hela juldagen och läste ut boken! Hon tyckte den var jättebra och nu önskar hon sig nästa (Scarlet) som kommer ut 2013. Maken har nu börjat läsa den och jag är också nyfiken. Dottern fick också Den svarta löparen av Kristina Appelqvist eftersom hon gillade en annan bok av samma författare.

3. Till sonen blev det Arkeologiska upptäckter i Sverige av Anna Lihammer. Han har länge varit intresserad av arkeologi och gillar att sitta och småläsa i faktaböcker.

Bonus: Även svärmor fick en bok, ett signerat exemplar av Tove Alsterdals I tystnaden begravd.

2 kommentarer

  1. Bra böcker på din lista 🙂 Metro 2033 står och frustar i hyllan och vill bli läst. Cinder, måste jag erkänna, blev jag väldigt nyfiken på när jag väl begrep vad den handlade om 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.