Det här med ”utmaningar” var helt nytt för mig vad gäller läsandet innan jag började bokblogga. Det finns många lockande där ute men jag har insett att jag ska vara restriktiv med vilka jag hakar på. Att misslyckas med en utmaning är inte särskilt motiverande.

En utmaning i lagom omfattning är Pocketlovers Tre på tre. På tre månader ska man läsa tre böcker inom ett tema.

Jag valde att läsa en bok i månaden, september-november, och mitt tema var Asien. Det känns skönt att säga att jag slutförde utmaningen! Temat var bra valt, och jag inser att jag borde läsa fler böcker från Asien. Mina tre böcker och vad jag tyckte om dem sammanfattar jag nedan.

September: Red Azalea av Anchee Min. Boken hade ett säreget språk, väldigt korthugget. Det gav mig som läsare en monoton känsla. Grundhistorien är mycket intressant men griper ändå inte tag i mig. Min recension hittar ni här.
Omdöme: Korthuggen biografi om en ung kvinnas uppväxt under Mao
Betyg: 3

Oktober: Please look after mom av Kyong-Sook Shin. Jag tyckte boken var lättläst och hade ett fint språk. Den var finstämd och kärleksfull men också sorglig. Min recension hittar ni här.
Omdöme: Melankoliskt om mammarollen och åldrande.
Betyg: 4

November: Slumdog millionaire av Vikas Swarup. En lättläst och spännande bok med bra driv. Målande beskrivningar av det indiska folkmyllret. Min recension hittar ni här.
Omdöme: Spännande indisk roman om fattige Rams försök att vända på sitt liv.
Betyg: 4