temajulDet närmar sig jul och i veckans tematrio så säger Lyran så här: Om man ska få de hårda paket man helst av allt önskar sig av Tomten behöver man skriva sin önskelista i god tid, så att alla paket hinner fram. Och för många av oss tror jag att den listan är ganska lång… Berätta om tre böcker ni önskar
i julklapp!

Först ska en sak klargöras. Min önskelista är väldigt mycket längre än tre böcker. Den är ett tvåsidigt worddokument fyllt med uppgifter om böcker jag villl läsa, låna och kanske ha. Men jag inser att familjen kanske inte riktigt ska behöva tampas med en sån lista så jag har kondenserat ner den till en kortare baramåstehalista som just nu innehåller drygt 10 böcker. Några av dem nämnde jag i fredagens bokbloggsjerka.

Tre från min lista:

1. Dark places av Gillian Flynn. Ja, jag nämnde den i fredags men eftersom den faktiskt innehar plats ett så kan jag ju inte undgå att upprepa mig. Jag var inte helt övertygad efter att ha läst Gone Girl men jag tänker ge Gillian en chans till.

2. Kod 400 av Sophie Divry. Det verkar vara en måstebok för en bokälskare och dessutom av det tunnare slaget. Franskt också, som jag har som mål att läsa mer av.

3. The white tiger av Aravind Adiga. En indisk roman som vunnit Bookerpriset. Låter spännande och jag vill läsa fler böcker från Asien.

Behöver jag säga att jag inte upptäckt en enda av de här böckerna om ni andra bokbloggare skrivit så engagerat om dem? Jag skyller helt på er.