I den här veckans tematrio så har Lyran inspirerats av filmen Atonement, som är en filmatisering av Ian McEwans bok, och skriver så här: Berätta om tre filmer som lever upp till boken – eller inte!

För en gångs skull har jag lite svårt att välja. Har skrivit en del inlägg tidigare under kategorin TV och film här på bloggen.

1. Om man läst en bok man tyckt väldigt mycket om så är det ibland med viss oro man ser filmatiseringen. En film som faktiskt levde upp till mina förväntningar var Flyga drake som bygger på den mycket läsvärda boken med samma namn av  Khaled Hosseini.

2. Ibland så kan filmen faktiskt vara bättre än boken. Jag var inte förtjust i boken Hungerspelen av Suzanne Collins (min recension finns här). Men filmen tyckte jag var spännande och sevärd. Läs mer om vad jag tyckte här.

3. För det mesta så brukar jag försöka läsa boken innan jag ser filmen. Men i fallet Slumdog millionaire så visste jag inte ens att det var en bok av Vikas Swarup. Jag gillade verkligen filmen så jag var lite skeptisk innan jag läste boken nu i min Makeutmaning i november. Döm om min förvåning när det skiljer så mycket mellan filmen och boken, och ändå är bägge väldigt bra. Recension av boken kommer senare i veckan.