En smakebit på søndag – Betvingade

Veckorna går fort, nu är det söndag igen. Veckan har varit lite upp och ner, och helgen likaså. Försöker ladda inför fyra tokstressiga veckor som ligger framför mig men det går bara sådär. Nu ska vi börja söndagen med att åka och bada i alla fall.

På söndagar håller bloggen Flukten fra virkeligheten i En smakebit på søndag. Förödande för den där ”läslistan” men förstås väldigt inspirerande. Veckans smakbitar hittar du här.

Efter att ha plöjt mig igenom en eländigt dålig bok så kände jag att jag behövde något som skulle uppfylla min förväntningar och dessutom vara ren avkoppling. Vi har en bokcirkel på jobbet (jag har skrivit mer om den här) och sist snodde jag med mig Simona Ahrnstedts andra bok Betvingade. Jag har läst den första, Överenskommelser, och även om romance inte är min favoritgenre så kände jag att det här var vad jag behövde. Med Simonas böcker så vet man också att man får vad man förväntar sig. Bra skriven svensk romance alltså.

Stormannadottern Illiana Henriksdotter är vid en skogstjärn för att bada då hon blir överfallen och bortförd. Det är Markus Järvs klantige soldat som hämtat fel kvinna. Markus är en ökänd riddare som står kungen mycket nära. När han ska föra tillbaka Illiana så stöter de på hennes bröder. Då börjar problemen för Markus och Illiana på riktigt.

Smakbiten kommer från sid. 57-58

”Har jag verkligen sagt något så dumt?” frågade han och lyfte handen.
Hon blundade för örfilen som hon var säker på skulle komma. Hon väntade, med ögonen hopknipna.
”Illiana?”
Försiktigt öppnade hon ögonen. Han såg på henne, och för första gången någonsin såg hon att han var bragt ur fattning. ”Vad?” sa hon.
Men han bara skakade på huvudet. Han lyfte handen igen – långsamt – och la den mot timret bakom henne. Han såg henne hela tiden i ögonen och sedan var hon fast, mellan honom och huset.
”Vill du det?” frågade hon honom till slut. Hjärtat rusade men hon var inte rädd på samma sätt längre. Märkligt nog så var han mindre skrämmande så här på nära håll, mer mänsklig.

21 kommentarer

  1. En flott smakebit! Simona Ahrnstedt var et ukjent navn for meg, men jeg ser at det er kommet ut en bok på norsk av henne (dette året), så kanskje de kommer flere. 🙂 Jeg noterer meg navnet hvert fall!
    Ønsker deg en riktig fin søndag!

    Gilla

  2. Noen ganger er det vidunderlig å lene seg tilbake, trekke skuldrene ned og lese en avkoblingroman – håper det hjalp, og at du hadde en hyggelig stund i bad. Det var vel innendørs?!?

    Ha en fin leseuke 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.