Idag så har Lyran gjort en lite annorlunda tematrio. Så här skriver hon: Idag blir ett oerhört egocentriskt tema, jag har nämligen namnsdag idag. Och Elisabeth heter ju faktiskt var och varannan person så nog borde man väl kunna hitta några författare och bokkaraktärer som heter Elisabeth? Berätta således om tre böcker skrivna av eller innehållande en Elisabeth (smeknamn och annan stavning godkännes så klart!

Jomen, visst finns det en del Elisabeth/Elizabeth i bokhyllan! Mitt undertema blir deckarförfattare och böcker som utspelar sig i Storbritannien.

1. Den författare vi har flest böcker av i vår bokhylla är Peter Robinson. Hela 24 stycken. Jag älskar hans serie om Alan Banks men var inte alls så förtjust i hans fristående bok Before the Poison som kom förra året. I den försöker författaren Chris att ta reda på vad som egentligen hände när läkarfrun Grace Elizabeth Fox anklagades för mord på sin man.

2. Ganska många böcker av författaren Elizabeth George finns också i vår hylla. Närmare bestämt 15 stycken. I min läshög ligger en riktig tegelsten och väntar, nämligen hennes senaste Believing the Lie.

3. Författaren P D James har vi 15 böcker av i hyllan. I min läshög finns en bok jag fick i julklapp av min mor 2011, men som jag fortfarande inte gripit mig an. Det är Death comes to Pemberley där vi får möta Elizabeth och Mr Darcy sex år efter deras bröllop.