Då är det söndag igen. Idag firar min man och jag att vi varit tillsammans 25 år! Så igår och idag har vi gått i affärer, bott i en fin svit på hotell, ätit trerättersmiddag på fin restaurang och så inte minst ätit hotellfrukost. Inget dumt sätt att ladda inför den kommande veckan:-)

Eftersom det är söndag så blir det förstås En smakebit på søndag här på bloggen. Det är en återkommande händelse, som bloggen Flukten fra virkeligheten håller i. Vi delar med oss av smakbitar från en bok vi läser.

Min smakbit kommer från Slumdog millionaire – vem vill bli miljardär av Vikas Swarup. Flera av er har säkert sett filmen. Så har även jag, två gånger t.o.m. Men jag har aldrig läst boken. Det här är en av böckerna i min Makeutmaning, där min man valt ut 10 böcker ur vår hylla han tycker jag ska läsa. Så det var väl passande att läsa den just idag:-D

Den handlar om Ram Mohammad Thomas som blir arresterad för fusk när han vunnit den indiska upplagan av Vem vill bli miljardär.

Smakbiten kommer från sid 24-25:

”Ram, bli inte arg. Jag menade inte att förolämpa dig. Jag vill verkligen hjälpa dig. Men om du fuskade, måste jag får reda på hur du kunde känna till alla svaren”
”Det kan jag inte förklara”
”Varför inte?”
”Märker du när du andas? Nej. Du vet bara att du andas. Jag har inte gått i skolan. Jag har inte läst böcker. Men det säger jag dig. Jag kunde svaren på frågorna.”
”Måste jag alltså känna till hela ditt liv för att få reda på hur du kunde veta svaren?”
”Kanske det.”