I veckans Bokbloggsjerka så frågar Annika så här: Har du en ”guilty pleasure” eller en favorit som eventuellt kan förvåna oss jerkare?

Vid första anblick av frågan så var det ju inte helt klart att det var böcker det gällde, men jag tyckte det var säkrast att tolka det så;-)

Under årens lopp så har jag läst det mesta, fast jag har nog alltid gjort det rätt öppet. Tidigt läste jag Starlet och Mitt livs novell som brukar kritiseras för sin syn på kärlek och pojke-flickarelationer. Ett tag slukade jag Harlequinböcker, de var lätt beroendeframkallande. Naturligtvis har jag under åren läst en massa böcker som inte räknats till ”finlitteraturen”. Victoria Holt tillhör de som jag tycker är underskattade som författare, och det är inte bara en bok jag läst av Sidney Sheldon. Eller Barbara Carter för den delen.

En annan last jag haft är veckotidningsberoendet. Under många år prenumererade min mormor på fyra olika veckotidningar och jag slukade dem. Novellerna var alltid en höjdpunkt. Ett tag prenumererade jag själv på Allas (fast när jag själv råkade ut för något som var veckotidningsmaterial och blev uppringd av en journalist så fick jag viss avsmak). Numera prenumererar jag på Femina, och faktiskt tycker jag deras sidor om böcker är riktigt bra.

Men återigen – det handlar inte om sådant som jag gömmer och vägrar tala om, men däremot sådant som andra kan kommentera. Med ibland lätt föraktfull ton.