Stadsbesök – New York

I veckans stadsbesök så föreslår Enligt O en resa till New York.

I verkligheten har jag varit där vid ett tillfälle, eller tja, två egentligen. Jag var i Princeton och vid två tillfällen så åkte vi till New York över dagen. Det var rätt många år sedan, faktiskt ganska exakt 20 år sedan. Det var en upplevelse!

I bokens värld så hamnar man nog rätt ofta i New York men mitt val blir en bok av en svensk författare. Maskarna på Carmine Street av Håkan Nesser var en bok som blev en positiv överraskning för mig. Så här skrev jag när jag läst den: På Manhattan i New York bor Erik Steinbeck och hans fru Winnie Mason. De har flyttat dit från ett annat land efter att deras fyraåriga dotter Sarah kidnappats av en okänd man och försvunnit spårlöst. Winnie är målare, och flyr in i målandet. Erik är en välkänd författare och sitter på biblioteket och försöker skriva om det som hänt. Winnie och Erik pratar inte mycket med varandra och Erik tycker att han förstår mindre och mindre av vad som egentligen hänt och händer. Hela min recension kan du läsa här.

Vad gäller film kommer jag säkert att komma på en massa filmer efter att jag skrivit det här inlägget men det är två TV-serier som först dyker upp i huvudet. Den ena är Vänner, som är en riktig klassiker, och den andra är Seinfeld, även den en klassiker. Vi följde bägge slaviskt på TV när det begav sig och jag tror vi sett varenda avsnitt, en del t.o.m. flera gånger.

En kommentar

  1. Åh Vänner! Nostalgi på hög nivå. Gillade Maskarna på Carmine Street också. Han är lite ojämn den gode Nesser, men när det är bra är det verkligen bra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.