Efter en heldags tjänsteresa (avresa 7.10, hemkomst 19.20) och ett krånglande avlopp till tvättmaskinen (bland det värsta jag vet!) så kände jag att det inte var läge för något djuplodande inlägg här. Som tur var har C.R.M. Nilsson taggat mig i This or that. Så nuuuuuu kör vi:

01. Ljudbok eller bok i handen? Vet inte om det här är min konventionella sida eller vad men jag har aldrig provat det där med ljudbok. Så tveklöst bok i handen.

02. Pocket eller inbunden? Det är något speciellt med inbundet, men pga platsbrist och prisbilden så väljer jag pocket.

03. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction) Påhittat. Någon gång då och då läser jag verklighetsbaserat.

04. Harry Potter eller Twilight? Vad då sa du? Harry Potter. Tveklöst.

05. Fantasyvärld eller vår värld? Vår värld. Fast jag börjar inse charmen med fantasyvärld. Tror jag.

06. Kindle, iPad eller annat? Jamen, nu var det det där med att vara konventionell igen då. Har aldrig läst böcker i något annat medium än papper.

07. Låna eller köpa böcker? Köpa för jag älskar att äga böcker. Men platsbrist gör att jag börjar inse att det finns fördelar med att låna…

08. Bokhandlar eller online? Som helhet bokhandlar. Jag älskar att gå och strosa i bra bokhandlar och handla där. Online blir det när jag inte får tag på böckerna på annat sätt (eller om det är väldigt väldigt mycket billigare till jul t.ex.). Men egentligen tycker jag det är väldigt trist.

09. Ensamstående bok eller trilogi? Vet inte. En bra triologi är ju mer att läsa än en normaltjock ensamstående (heter det så? kan böcker vara gifta?) bok. Men en trilogi håller sällan hela vägen. Så jag säger ensamstående.

10. Tjock bok eller kort bok? Beror också på. Vissa böcker kunde ha kortats med ett par hundra sidor. Andra kunde ha fått vara dubbelt så långa. Men om jag ställs mot väggen? Kort bok.

11. Romans eller action? Action. Bra action.

12. Mysa under en filt eller steka i solen? Mysa under en filt. Inte ens med en bok i handen står jag ut så länge i solen. Och med min skinntyp så bör jag inte vara så länge i solen heller.

13. Varm choklad eller latte? Skojar du? Latte is my middle name och så nära ett beroende jag kan komma. Till det gärna mörk choklad men i då i fast form.

14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning? Bägge? Ibland så kan jag ha läst recensioner först, ibland läser jag de efter. Dessutom så bildar jag mig ju alltid en egen uppfattning och skriver därefter. Så jag förstår inte hur det kan vara motsatser.

Till den här taggar jag Bokföring enligt Monika och och dagarna går.

PS Och jag tror att jag lyckats fixa avloppet till tvättmaskinen, det låter så. Jag som har tummen mitt i foten…