I veckans tematrio så skriver Lyran så här: Veckans tematrio handlar om ätbara saker. Det finns faktiskt en hel del i matväg i olika boktitlar. Berätta om tre (gärna bra) böcker med något ätbart i titeln!

Det var inte det enklaste (det är ju sällan en Tematrio:-)) men här kommer en meny.

1. Till förrätt får det bli en smakbit pölsa, mer än så äter jag inte av den maträtten. Pölsan av Torgny Lindgren står här i hyllan men jag tror den är oläst.  Boken utspelar sig i en by i Västerbotten. Så här beskrivs boken: ”På alla olika sätt är de drabbade av den stora folksjukdomen lungsot, en sjukdom som skildras med ordknapp munterhet. Förhållandet till lungsoten som är döden och till pölsan, som kan vara livet och längtan efter att hitta den yttersta, den slutgiltiga pölsan, är romanens drivkrafter.”

2. Till huvudrätt blir det däremot pizza, mums! Playing for Pizza av John Grisham. Det här är en lite annorlunda bok av Grisham som handlar om amerikanen Rick som misslyckas kaptitalt i NFL och erbjuds möjligheten att istället spela amerikansk fotboll i … Italien! Jag var först lite tveksam men boken växte.

3. Till efterrätt blir det scoutmat, dvs grillade marshmallows. Marshmallows till frukost av Dorthoy Koomson står sen länge på min läslista. Den handlar om Kendra som återvänder till England från Australien och hyr ett rum hos den ensamstående pappan Kyle.