Så är det söndag igen. Nattens extra timme var en bra början på dagen! En veckas höstlov framför oss och även om jag ska jobba några dagar så ska det bli riktigt skönt med en vecka som barnen inte har läxor. Idag så ska vi först iväg och simma och sen panikhandla vinterskor och vinterkläder till barnen, för på något sätt så hade vi förträngt att de saknade det och nu har vi snö och minusgrader.

Det som är skönt med söndagar är förstås En smakebit på søndag som bloggen Flukten fra virkeligheten håller i. Vi delar med oss av smakbitar av böckerna vi håller på att läsa.

Egentligen håller jag på att läsa boken Flykten från läger 14, av Blaine Harden, en angelägen bok om Shin som växte upp i ett läger i Nordkorea och sedan rymde. Han lär vara den enda som rymt och överlevt.

Men min smakbit väljer jag ur boken jag läste ut i fredags för den var fylld av sådana där citat som man vill dela med sig av. Jag har läst högt för familjen och smakbiten är min och dotterns favorit.

Boken är den franska boken Nathalie – en delikat historia av David Foenkinos.  Den handlar om Nathalie, vars man François plötsligt dör. Hon gräver ner sig i sitt jobb på en svensk firma. En dag kysser hon på impuls en svensk kollega, Markus, vilket är början på en annorlunda relation. Citatet handlar om Markus innan han träffade Nathalie.

Redan under första mötet fick han en känsla av att de passade ihop. Hon hette Alice1  och jobbade på apotek,2 där hon då och då höll kurser i skönhetsvård.3

1. Det är ovanligt att tjejer som heter Alice går på den här typen av evenemang för att träffa män. Heter man Alice har man i allmänhet lätt för att träffa män.
2. Det är ovanligt att tjejer som heter Alice jobbar på apotek. Heter man Alice jobbar man i allmänhet i bokhandel eller på resebyrå.
3. I det här läget kan man fråga sig om hon verkligen hette Alice.