I veckans Tematrio så skriver Lyran så här: Ny tematrio idag fast det är tisdag. Tentandet och en påfrestande situation på  jobbet rör till det för mig just nu. Men jag har i alla fall lyckats hitta på  ett nytt titeltema, ett riktigt svårt. Berätta om tre böcker med kroppsdelar i titeln!

Jo, tack, det var svårt! Här kommer mitt bidrag. Samtliga spänningsromaner. Klicka på länkarna så kommer ni till mina recensioner:

1. Huvudjägarna av Jo Nesbø. Här handlar det förstås inte om några som jagar huvuden, utan huvudpersonen är en ”headhunter” som råkar ut för en hel del problem. Fartfyllt, men jag tyckte för en gångs skull att filmen var bättre!

2. Ge mig dina ögon av Torsten Pettersson. Det här är en debut av en finlandssvensk författare om jakten på seriemördaren ”Jägaren”. Jag tyckte inte den höll måttet.

3. Flash and bones av Kathy Reichs. Tja, ben i den här bemärkelsen kanske inte direkt är en kroppsdel, men det är i alla fall en del av skelettet…  Den här gången får Temperance Brennan besöka en NASCAR-bana i North Carolina. En snabb titt i min hylla avslöjar att jag inte har mindre än sju böcker av Reichs med ”bones” i titeln!