I den här veckans bokbloggsjerka så skriver Annika så här:

Det har väl knappast gått någon förbi vem det var som vann Nobelpriset i litteratur, och en av veckans frågor är naturligtvis om det var rätt person som kammade hem priset?

I dag kom jag hem från biblioteket med hela famnen full av böcker, och det beror inte på att jag är utan läsning, utan det hänger helt enkelt ihop med att jag är beroende av böcker. Vilket leder oss till fråga nummer två: hur många böcker finns just nu i din att-läsa-hög?

På den första frågan så svarar jag helt enkelt att det är jag nog inte rätt person att avgöra. Tills för ett par veckor sen, då jag började läsa bokbloggsinlägg om personer som tippades få priset hade jag aldrig hört talas om honom. Och jag har förstås inte läst något av honom. Jag hoppas varje år att jag ska lockas riktigt mycket att läsa något av årets nobelpristagare, men oftast så gör jag inte det (dock har jag läst många som fått det tidigare).

För att svara på den andra frågan gick jag in i vårt program collectorz.com och klickade på ”Lottens läslista” där alla böcker som jag planerar att läsa ligger och hittade 63 böcker. Därtill kommer 7 olästa i Makeutmaningen och ca 10 som jag lånat av kompisar. Så min siffra blir 80 och så fick jag lite ont i magen av det…