I den här veckans tematrio så skriver Lyran så här: Dags för ett nytt svårt titeltema (fast inom deckargenren finns en del).
Berätta om tre romaner/böcker/texter som innehåller ett yrke i titeln.

Underligt nog tillhörde det här temat det mer knepiga om man går på utbudet hemma i bokhyllan. Men några lyckades jag vaska fram.

1. The sportswriter av Richard Ford. Boken kom ut 1986, och följdes senare upp med hans Pulitzerprisvinnande bok Independence Day. Den handlar om Frank Bascombe, som är ”the sportswriter”, om hans liv, om hans misslyckade karriär och hur hans privatliv fallit i spillror.

2. The street lawyer av John Grisham. Grishams nionde bok från 1998. Det handlar om advokaten Michael Brock som efter en skakande upplevelse säger upp sig från sitt jobb och börjar jobba på en klinik som i synnerhet engagerar sig i hemlösas rättigheter.

3. The pilot’s wife av Anita Shreve. Det här är en välskriven och spännande bok från 1998.  Kathryn Lyons man Jack är pilot och dör i en flygkrasch. I undersökningarna av orsaken till kraschen kommer det fram saker om Jack som Kathryn inte hade en aning om tidigare. Blev film 2002.