Efter ytterligare en heldag på resande fot, fjärde dan på en vecka, så känner jag att orken inte räcker särskilt långt. Tack och lov så hittade jag en enkät hos Monika och den snor jag rätt av helt enkelt. Eehh, frågorna alltså…

1. Vad gjorde du för tio år sedan?
Då var jag nybliven tvåbarnsmamma och var hemma heltid med sonen. Hösten gick med en rasande fart och det var mycket att vänja sig med med två småbarn och logistiken men det var också härligt.

2. Vad gjorde du för ett år sedan?
Ungefär samma som jag gör idag om man ser till jobbet och vardagsrutinerna. Men mest försökte jag vänja mig vid att jag aldrig mer skulle få se min pappa som gick bort i augusti det året.

3. Fem snacks du gillar
Nu förtiden blir det mest ostbollar om det blir något traditionellt snacks. Gillar vissa sorters chips, men lite mer okonventionella som oliver, ostkuber, grönsaker med dipp tar jag hellre.

4. Fem sånger du kan hela texten till:
Texten till ett otal frireligiösa sånger som Pärleporten, många Taube-visor, t.ex. Fritiof och Carmencita. ABBA-låtar som Waterloo. Den blomstertid nu kommer förstås, och Idas sommarvisa.

5. Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär:
Fem saker? Hmm… Anlita hjälp att investera pengarna på ett bra sätt som gav avkastning till pension och barnen, ge en del av det till Röda Korset, kanske ta ledigt en dag till i veckan, köpa lite finare kläder och bjuda den ”stora” familjen på en resa.

6. Fem dåliga vanor:
Att jag är en KF (KontrollFreak) av stora mått, att jag oroar mig för allt hela tiden, att jag målar fan på väggen, att jag dricker för mycket latte och att jag äter för mycket choklad.

7. Fem saker du gillar att göra:
Läsa, pärla (göra smycken), sy, se på TV och mysa med familjen.

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Man ska väl aldrig säga aldrig men jag känner mig för gammal för tröjor som lämnar magen bar, för shorts som inte är mycket större än ett par trosor, stringbikini, byxor som hänger på höfterna och mössa inomhus…

9. Fem favoritleksaker:
Min dator, min symaskin, mina pärltillbehör, min kamera och mina quilttillbehör

10. Fem platser där du gärna läser:
I någon av våra tre (!) soffor, i sängen, i en solstol på stranden, på ett fik med en kaffe latte och på tåget. Det sistnämnda räddade dagen idag…

11. Fem böcker du skulle rädda om det började brinna:
I verkligheten skulle jag faktiskt inte bry mig om böcker (får man säga så trots att man är boknörd?).  Om det skulle vara någon sak så skulle det vara foton. Men för skojs skull så kan jag ju säga böckerna min pappa skrivit.

12. Tio personer du vill se göra den här utmaningen:
Oj, tio stycken? Nä, det lämnar jag öppet.