Cybermingel Fredag 28/9: Det här med bokbloggeri

På bokmässan minglas det i montrarna men för er som inte är där eller för er som är där och har ork kvar så kör vi mer mingel. Eller aw kanske? Tyvärr inga snacks men trevligt sällskap.

Om du inte vet vad du ska prata om så hör jag gärna vad du gjort idag? Och har du bokbloggat? Varför bokbloggar du? Vilka för och nackdelar ser du?

 

13 kommentarer

 1. Och så börjar jag själv. Idag har jag varit i Stockholm på tjänsteresa. Avresa 5.54 i morse och planerad ankomst 19.56. Behöver jag säga att jag är rätt trött?
  Bokbloggeriet då. Jag bokbloggar för att jag gillar att skriva och jag gillar att läsa. Fördelen är alla andra bokbloggare som man kan diskutera böcker med och bli inspirerad till att gå utanför sin bekvämlighetszon. Nackdelen är tiden jag väljer att lägga på det. Det går mest ut över mitt andra stora intresse, att göra smycken.
  Nä, nu ska jag nog se om jag orkar läsa en stund:-)

  Gilla

 2. Idag har jag känt mig hes och matt och hyfsat eländig. Jag läser mycketpå jobbet men idag blev det CD-saga för att spara på rösten. Alfons Åberg går alltid hem hos alla barn! Nä, jag har inte bloggat idag. Jerkan var inte min avdelning idag men jag har åtminstone tiggt en bok för recension på barnboksprat. Får se om det går vägen.
  Jag började blogga på just bbp och tyckte det var så kul att jag startade en egen strax därefter. Jag har ett uselt minne och tyckte det var en bra idé för att ha en chans att komma ihåg mina böcker. Jag läste mycket som ung men hade sedan en låååång svacka och bloggen har formligen explosionsväckt min läslust igen. Dessutom har jag insett att jag tycker mycket om att prata om böcker med andra om det är en bok jag har något att säga något om dvs. Illdåd var lite svår att prata kring medan jag gärna skulle diskutera Mina fräknar!
  Jag håller med dig om att tiden är en nackdel. Ska man hänga med och försöka få sin blogg att hänga med så gäller det att läsa bloggar, skriva inlägg och kommentera och det tar mycket tid. Det är förvisso sjukt roligt men jag har ju familj, arbete och studier attvtänka på också så jag har inga ambitioner att bli en toppblogg utan nöjer mig med att ha bloggen som läsdagbok, kunna bokprata med andra samt boknörda mig in absurdum. 🙂

  Gilla

  • Jag var för trött för bokbloggsjerkan idag, får se om jag tar den senare i helgen. Tycker också det är kul att ”boknörda in absurbum” men jag vet inte riktigt vart jag vill med bloggen. Jag vill ha besökare (för att kunna diskutera och recensera) men det är ju också mycket för egen del som jag bloggar.
   Krya på dig med förkylningen! Jag trodde igår att jag hade ngt på gång men idag var det bättre.

   Gilla

 3. I dag har jag försökt byta mobil, men tyvärr går det inte att ringa till den så nu sitter jag i telefonkö. Plats 75 hade jag när jag började…

  Bokbloggar gör jag för att jag älskar böcker 🙂 Nej, jag vet faktiskt inte varför jag började. Jag ville gärna blogga, men var väldigt allergisk mot de där bloggarna ”i dag åt jag en kaviarmacka”, men så kom jag på att om man skriver om böcker så är i alla fall man själv intresserad av det man skriver. Och tänka sig, när jag började så var det mycket roligare än vad jag hade trott så det var ju bara att fortsätta 🙂

  Gilla

  • jag hade en sån där blogg förut men så när min pappa blev sjuk så var det inte lika aktuellt att skriva om kaviar;-)) Jag tror ämnesbloggar (temabloggar kanske?) är vad som kommer att överleva på lång sikt, i alla fall hos de lite äldre. Men jag kanske har fel… Det är i alla fall överraskande roligt:-D

   Gilla

 4. Jag hade nog världshistoriens kortaste friskskrivning efter att ha varit närvarande igår, men blev sjuk igen idag. Annars har jag mest skuttat runt som ett fnatt av glädje över att ha fått hem The Casual Vacancy (även om jag inte kan koncentrera mig på den) och slö-läst i Het.

  Jag ville börja blogga. Det var bara det att jag visste inte vad jag skulle blogga om och så tänkte jag att ”böcker, böcker det borde jag kunna skriva en del om”. Jag är väldigt tacksam för att jag började. Det har varit bra för mitt läsande OCH mitt skrivande.
  Jo, det tar ju en del tid. Jag försöker sätta av någon dag i veckan där jag kan förbereda veckan som kommer så att jag kan skriva övriga dagar. Ibland går det bra, ibland går det mindre bra. Den här veckan har jag varit lite ur fas, dock.

  Gilla

  • Intressant att det varit bra för ditt skrivande. För du har väl lite större ambitioner med ditt skrivande, eller lite mer kreativa, eller hur?
   Sålde The casual vacancy slut snabbt? Jag är nyfiken på den, det ska erkännas, men avvaktar ändå lite omdömena. En författare som byter tema behöver inte alltid vara ett lyckat koncept:-) Så jag väntar på din recension:-D

   Gilla

   • Jo, den högsta drömmen är att bli utgiven. Man skulle kunna säga att bloggandet har gjort att istället för att sitta och slösurfa, så surfar jag nu på böcker och skrivtips, plus avsätter en viss tid av dagen för att skriva eller redigera. På så sätt har det varit bra.

    Jag har ingen aning om den har sålt slut eller inte, utan jag hade förhandsbeställt den. Lite missnöjd med att jag då fick den dagen efter den kom ut, men men. Jag är också lite skeptisk eller snarare nervös. Jag vill inte tycka illa om något Rowling har skrivit.

    Gilla

 5. Jag började blogga i januari i år och nu ångrar jag att jag inte började med detta tidigare. Jätteroligt. Jag har alltid älskat att läsa men aldrig riktigt haft någon i min omgivning som brunnit lika mycket för läsintresset som jag, och nu när jag bloggat i ca nio månader tycker jag att det är något av det bästa som jag gjort. Jätteroligt att läsa om vad alla andra bokbloggare läser, jag får lite trevliga kommentarer på mina inlägg och en massa boktips bara genom att kolla i alla andras bloggar. Sen tycker jag att det är en sån trevlig atmosfär bokbloggare emellan och det gillar jag verkligen. Jag har ingen ambition att bli någon toppbloggare, men lite kul är det allt att hålla koll på statistiken:-)

  Gilla

  • Jag har förstått att en del bokbloggare får otrevliga kommentarer på sina bloggar, men själv tycker jag som du, att stämningen är bra. Kanske för att man har ett så tydligt gemensamt intresse? Jag har rätt många i min närhet att prata böcker med, men ändå fyller bokbloggarna ett tomrum, för det blir mycket mer varierande erfarenheter!

   Gilla

 6. I och med att det är eftermiddag här så sitter jag fortfarande och häckar bokmässebitter på jobbet. Spenderade lunchen med att åka fram och tillbaka i en buss för att hämta ett paket som jag inte fick tillslut ändå. Jag har skrivit en drömskt inlägg om vad som pågår just nu på Bokmässan och tänker äta Armenisk mat i kväll på restaurang fast jag egentligen bara vill hem och sova. (Älskar i och för sig Armeniska mat så blir nog pigg på vägen dit antar jag) Så jag har varit sådär lagom gnällig idag men på ett ganska så fredagsöjt sätt ändå.

  Bokbloggar började jag med för att jag ville ha lite koll på mig själv och mitt läsande och den stora nackdel jag ser med bokbloggandet är att man blir HEMST gnällig när det är Bokmässa och man inte kan gå. HUÄÄ!!! Men det positiva är att man får så många fina bokbloggarvänner och får så mycket inspiration. Underbart 😀

  Gilla

  • Ha, ha, ja visst blir man lite extra gnällig den här helgen;-)) Men vad är väl en bal på slottet… Nåja, det är roligt att höra vad ni andra gör. Du befinner dig ju extra långt bort också.
   Så kan jag vara lite avundsjuk på dig som har tillgång till Armenisk mat. Det har jag inte ens provat! Man kan säga att utbudet på mat från andra länder och kontinenter där jag bor är… tja,.. tämligen begränsat:-)
   Själv har jag tillbringat kvällen på tåg. ”Bara” en timme försenat i alla fall;-) Men SJs räkmacka är ingen kulinarisk upplevelse om man säger så…

   Gilla

 7. Haha, nej SJ: räkmacka är inget som jag längtar efter 🙂 Men bara en timmes försening var inte så illa ändå. Armenisk mat är helt fantastiskt gott! Men sen är jag helt tokig i hummus och allt som har med kikärtor att göra så jag skulle kunna äta det livet ut tror jag. Det och Sushi 😀 Annars är de inte så bra på mat här faktiskt. Om man inte gillar kött kan man knappt äta något här.
  Hoppas du hade en fin helg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.