Tematrio – Manligt så det förslår

Nu är det måndag igen och då förgyller jag dagen med att hänga på Lyrans tematrio. Så här skriver hon: Berätta om tre romaner/noveller/texter med ett mansförnamn i titeln!

Under det senaste året har jag verkligen inte läst många böcker med mansnamn i titeln men efter att ha rotat lite i våra gömmor så blir det följande urval:

1. En man som heter Ove av Fredrik Backman. Ove, 59 år, kör Saab. Och det säger allt om en man tycker han. Även om inte alla håller med. Den här är helt nyutkommen och jag läste den förra veckan, recension kommer på recensionsdatum. Men tills dess säger jag bara – läs! Den är riktigt bra.

2. Samuels bok av Sven Delblanc. Handlar om prästen Samuel och hans liv i början av 1800-talet. Den första i en serie om tre böcker. Det här var en av mina stora läsupplevelser på 80-talet.

3. Jag älskar dig, Peter av Merdith Hill. Handlar om Dawn som flyttar till Chrystal Falls och blir kär i Peter. Den första i en ungdomsserie om Chrystal Falls. Den heter inte alls något med Peter i originaltiteln men det här är bara ett måste på min lista. Min man heter nämligen Peter och den här var för många år sen en present från mig till honom:-) Bara för titelns skull…

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.